RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

90 mill. på spill for RBK

(FOTO: Håkon M. Larsen/Scanpix)
Sist oppdatert:
Rosenborg vil tjene minst 90 millioner kroner om klubben kvalifiserer seg for Mesterligaen.

Det hevder rbkweb.com, som anslår at billettinntektene vil bli på cirka 25 millioner kroner og tv-inntektene på cirka 20 millioner kroner. Bonusen fra Uefa for å kvalifisere seg til gruppespillet skal være på rundt 45 millioner kroner.

I tillegg til disse om lag 90 millionene, kommer pengepremier for eventuelle seirer og uavgjorte kamper i gruppespillet. Disse bonusene er på henholdsvis 4,8 og 2,4 millioner kroner.

Muskler
- Det betyr selvfølgelig veldig mye for oss å nå gruppespillet, som det har gjort hvert eneste år, både økonomisk, erfaringsmessig og i forhold til vår posisjon, sier klubbdirektør Nils Skutle til Nettavisen.

Tabellsituasjonen i Tippeligaen tyder på at det neppe blir mesterligaspill på Lerkendal neste høst. Inntektene fra årets turnering betyr derfor ekstra mye for Rosenborg, som sist var med i gruppespillet sesongen 2005/06.

Rosenborg har gjennom sin tidligere suksess i Mesterligaen sikret seg en tallrik bankkonto. Det er derfor ikke et spørsmål om kvalifiseringskampene mot finske Tampere vil gi Rosenborg muskler til å kjøpe inn spillerforsterkninger. De musklene er allerede på plass. Men 90 millioner kroner til skader ikke.

- Vi har ikke all verdens god råd, mener Skutle, og legger til:

- Avansement vil gi oss større muligheter.

Spillerjakt
Avansement til gruppespillet i Mesterligaen gir også trønderne større behov. Det er ingen hemmelighet at Rosenborg blant annet vil hente inn en midtstopper. Tidligere i sommer forsøkte trondheimsklubben å kjøpe blant andre Per Nilsson fra Odd Grenland og Kjetil Wæhler fra Vålerenga, uten at man klarte å komme til enighet med spillernes klubber.

- Det er ingen tvil om at vi er litt for få akkurat nå, men samtidig må vi prøve å tenke langsiktig. Vi vil ikke gjøre noe forhastet. Det må være nøye gjennomtenkt, avslutter Skutle.

Rosenborgs første kamp mot Tampere i tredje runde av mesterligakvalifiseringen starter onsdag klokken 18.00. Returkampen spilles i Trondheim onsdag 29. august.

Følg Tampere - Rosenborg direkte her fra klokken 18.00 onsdag kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere