WASHINGTON CAPITALS - NEW YORK RANGERS 1-0 (e.o.)

Etter tre perioder mellom Washington Capitals og Mats Zuccarellos New York Rangers på lørdag, sto det fortsatt målløst i andre kamp i første runde av Stanley Cup.

FØRSTE KAMP: Scoringsrekord da Rangers tapte

Dermed måtte det ekstraomganger til for å kåre en vinner, og til slutt var det Capitals Mike Green som scoret det avgjørende målet.

Det betyr at Washington har vunnet de to første kampene i best av sju-serien, og ligger godt an til å slå ut Zuccarello og hans New York Rangers allerede i første sluttspillet.

Dårlig odds for Rangers
Capitals har i hvert fall statistikken på sin side.

Nettstedet whowins.com har utarbeidet en tabell som viser hvor store sjansene er for et lag å gå videre, når de to første kampene av best av sju-serien er vunnet.

Statistikken viser at dersom laget som har hjemmekamp i første kamp leder 2-0 etter to kamper (som Washington Capitals gjør i dette tilfellet), er sannsynligheten for å vinne sjukampers-serien på 89,7 prosent.

Av de 243 gangene dette har vært utgangspunktet, har nemlig bortelaget i første kamp (i dette tilfellet New York Rangers) kun 25 ganger klart å snu det til seier sammenlagt.

Skal vi tro statistikken, er det for øvrig 53,5 prosents sjanse for at Washington Capitals vinner også det neste oppgjøret.

Statistikk for NHLs sluttspillkamper der hjemmelaget i første kamp leder 2-0 etter to kamper:

Kampgrunnlag
(antall kamper i utregningen):

Hjemmelaget fra første kamp vinner også tredje kamp:

Hjemmelaget fra første kamp vinner sammenlagt:

243

130-113 (53,5 prosent sjanse for ny seier)

218-25 (89,7 prosent sjanse for sammenlagtseier)

Utnyttet overtallsspill
Vel, statistikk til side, og tilbake til lørdagens oppgjør: Avgjørelsen falt åtte minutter ut i første overtidsperiode, etter at Ryan McDonaugh hadde pådratt seg utvisning for å ha slått pucken over vantet.

Hjemmelaget utnyttet overtallsspillet, og Mike Green sto for kampens eneste scoring.

Dermed har Washington Capitals altså vunnet de to første kampene i best av sju-serien, etter 3-1-seieren over Rangers natt til fredag.

Begge lag hadde store sjanser i løpet av den ordinære tiden, med treff i tverrligger og stolpe i begge ender av banen.

Se fakta fra kampen her(ekstern lenke)

Nær Rangers-seier
Like før slutt var Rangers svært nær ved å kunne juble over scoring, da pucken traff innsiden av stolpen bak Capitals-keeper Braden Holtby. I stedet endte altså de tre periodene målløst, før Washington avgjorde matchen i første ekstraperiode.

Mats Zuccarello fikk 14:30 minutters spilletid for Rangers, og pådro seg en utvisning i første periode. Han hadde et skudd på mål og to taklinger i løpet av tiden på isen, men var ikke på isen da avgjørelsen falt.

Etter de to kampene i hovedstaden er det nå Rangers' tur til å spille to kamper hjemme i Madison Square Garden, natt til tirsdag og natt til torsdag. Begge kampene starter halv to om natten, norsk tid.

MATS ZUCCARELLO: Det store intervjuet

Crosby tilbake med tap
Natt til lørdag gjorde Sidney Crosby gjorde comeback for Pittsburgh Penguins etter skade, og scoret to mål mot New York Islanders. Det hjalp likevel ikke Pittsburgh Penguins i NHL-sluttspillet.

Det endte med 3-4-tap mot Islanders i første runde andre kamp. Dermed er det 1-1 etter to oppgjør i best av sju-serien.

Crosby sto over første oppgjør etter å ha fått en puck i hodet 30. mars. Storstjernen måtte opereres for kjevebrudd og tannskader. Fredag var han involvert i mye uten Penguins fikk nok ut av det.