RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

9.000 allerede klare for Birken

Foto: Kristoffer Øverli Andersen / SCANPIX
Påmeldingen starter først torsdag, likevel har 9.000 allerede meldt seg på vinterens Birkebeinerrenn.

Har du planer om å gå den 54 kilometer lange løypa fra Rena til Lillehammer på ski i vinter? Da bør du bestemme deg ganske kjapt. For torsdag åpner påmeldingen for vinterens store kraftprøve på ski.

– Vi har sju tusen plasser igjen til disposisjon, så de som ønsker å delta bør sitte klare på nett fra klokken 09.00 torsdag morgen, sier informasjonsansvarlig Ingunn Rønningen Kleven til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

9.000 forhåndspåmeldt
Av 16.000 plasser er det nå nemlig kun 7.000 plasser igjen til kraftprøven. De 9.000 som allerede har meldt seg på har benyttet seg av muligheten via én av følgende kriterier:

* Startet minimum fem ganger i løpet av de siste ti år (for avlysningen i 2007 gjelder påmeldt).

* Utlendinger som er bosatt i utlandet.

* Være mellom 16 og 24 år (pr. 31.12.2011).

* Ha kommet blant de 100 beste i hver klasse fra fjorårets HalvBirken på ski.

* I tillegg kommer de 3.000 som har meldt seg på Birkebeinertrippelen, altså de som skal delta både i rittet, løpet og langrennet.

Tror det går fort
I fjor drøyde påmeldingen noe, men likevel ble det fulltegnet i løpet av vinteren – med i overkant av 16.000 påmeldte. Nesten 15.000 av disse stilte til start.

– Vi er veldig spent på hvordan interessen er denne gang. Vi har i alle fall tatt høyde for at det skal gå veldig fort, og gjort om påmeldingsmodellen også for langrennet. Vi vet av erfaring at interessen rundt rennet stiger så fort snøen har lagt seg i Norge, men jeg vil tro påmeldingen vil gå unna ganske raskt denne vinteren, sier Rønningen Kleven.

Til sammenlikning har både rittet og løpet – samt trippelen – blitt fulltegnet på kort tid tidligere år med denne modellen. Trippelens 3.000 plasser ble faktisk fulltegnet på rekordraske ett minutt og 15 sekunder tidligere i høst, ifølge arrangøren.

1000 høydemeter
Birkebeinerrennet er, som nevnt, 54 kilometer lang og går i klassisk stil. Løypa starter med stigning fra Rena til Raudfjellet, deretter venter det flatt terreng til Sjusjøen før det blir relativt bratte utforkjøringer til mål ved Lillehammer.

Til sammen byr løypa på cirka 1000 meter stigning. Deltakerne må bære en sekk som veier minst 3,5 kg fra start til mål. Aldersgrensen for deltakelse i hovedrennet er 16 år.

Årets renn arrangeres 19. mars og koster 1095 kroner pluss eventuell lisens dersom du bestiller før 1. desember. Prisen øker med et par hundrelapper ved senere påmelding, dersom det er ledige plasser igjen. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere