RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gull, gull og bronse!

(AP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Hvilken fantastisk norsk åpning på Sapporo-VM! Norge tok to gull på fem minutter!

- Jeg hadde aldri drømt om dette! jublet Astrid Jacobsen etter det overraskende VM-gullet i sprint. 20-åringen fra Heming sørget sammen med Jens Arne Svartedal for to norske VM-gull på drøyt fem minutter i Sapporo!

Og som om ikke det var nok: Eldar Rønning gikk inn til bronse på herresprinten!

Drømte om finale
Astrid Jacobsen er fremdeles juniorløper, og selv om hun på forhånd ble regnet som en medaljekandidat, var det ingen tvil om at favorittstempelet tilhørte Virpi Kuitunen fra Finland. Jacobsen lot seg imidlertid ikke skremme, verken av Kuitunens gode kvalifisering eller medias forventninger om medalje.

«Jeg hadde aldri drømt om det, engang»

Astrid Jacobsen

- Mitt mål var å komme til finale. Da jeg stod på startstreken i finalen tenkte jeg at resten er bonus. Jeg ville vel egentlig ikke være enig med media i at medalje skulle være målet, sa Jacobsen til NRK etter seieren.

- Hvordan føles det å være verdensmester?

- Jeg kan ikke svare på det ennå. Det er veldig, veldig stort. Jeg hadde aldri drømt om det, engang, smilte den knapt 20 år gamle jenta.

Gull og bronse for gutta
I herresprinten hadde Norge som vanlig flere gullkandidater. Jens Arne Svartedal slaktet VM-løypa før start, men var ikke snauere enn at han gikk inn til VM-gull likevel!

Mats Larsson snek seg foran Eldar Rønning på innspurten, og sikret svenskene sølv og skjøv Rønning ned på bronseplass.

- Det er utrolig gøy! Helt fantastisk! jublet Svartedal etter sin første mesterskapsmedalje.

Bjørgen på 10. plass
Noen jubel ble det imidlertid ikke for Marit Bjørgen. Hun endte på tiendeplass på damesprinten, og sa til NRK underveis at hun rett og slett ikke er god nok til å hevde seg i klassisk sprint nå for tiden.

Hevde seg klarte heller ikke Tor Arne Hetland, som hanglet videre fra kvalifiseringen bare for å være sjanseløs i kvartfinalen. Odd-Bjørn Hjelmeset kom helt til semifinalen, men brakk staven noen hundre meter før mål og mistet kanskje en finaleplass på akkurat det.

Les mer om herrens VM-sprint her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere