RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fikk mat for snømåking

Sist oppdatert:
Kjøreforbud på Sørlandet. Larviks håndballjenter måkte snø for å få mat etter mangfoldige timer i en stillestående buss. Se bilder og sjekk været der du er.

Har du foto av værkaoset på Sørlandet. Send det til oss!Tips vaktsjef@nettavisen.no eller send SMS/MMS merket "NA" til 1984. Du kan også ringe 21 00 60 10.

SUPERSØK: Været 700.000 steder - NÅ
WEBTV: Se den siste værmeldingen

Larvik angrer nok på at de valgte buss som transportmiddel til bortekampen mot Våg onsdag kveld.

- Nå har vi sittet helt fast i ni timer. Den første timen kom vi et par kilometer av gårde, men siden det har vi stått helt i ro. Nå er vi vel et kvarter fra sentrum av Grimstad, forklarte trener Karl Erik Bøhn til Nettavisen klokken 7.30 i morges. Noen timer senere står bussen fortsatt på samme sted.

Det er totalt snøkaos på Sørlandet torsdag morgen. Les alt om det her.

Måkte snø
Og etter tolv timer på samme sted, var det noen som følte for litt fysisk trening. Linn-Kristin Riegelhuth, Tine Kristiansen og Heidi Flaatnes tilbød seg å hjelpe et eldre ektepar med snømåking.

- Vi kjedet oss og så at de trengte hjelp med å måke en stor gårdsplass, forklarer Riegelhuth.

Etter hvert fikk de hjelp av Inger Sofie Heieraas, Karoline Dyhre Breivang og Lene Rantala. Som takk for hjelpen fikk Larvik-jentene litt etterlengtet mat i magen.

- Det ble brødskiver med brunost og hjemmelaget jordbærsyltetøy, pluss litt å drikke. I tillegg fikk vi tilgang på toalettet, så det ble glade jenter, forteller landslagsspilleren.

- Helt øde
Bussen stoppet på verst mulig sted. Langt fra noe sted hvor det var mulig å få tak i mat.

- Det er helt øde her. Det er noen trailere og et enslig hus inne i en krok. Der har vi fått litt vann og det var der jentene hjalp til med snørydding. Så vi får håpe det blir litt mat, sier Larvik-treneren.

Først klokken 12.20 var Larvik-bussen i bevegelse igjen - etter nærmere 15 timer på samme sted.

Vant kampen
Larvik hadde problemer med å rekke kampen i Kristiansand, men rakk frem til kampstart og vant oppgjøret 27-22.

Normalt tar hjemturen i underkant av tre timer. Derfor hadde Larvik-jentene minimalt med proviant med seg på bussen. Og toalettfasilitetene er det så som så med.

- Vi sliter med en do som det ikke er så mye å gjøre med. Nå leter vi etter et alternativ i buskene rundt her, forteller Bøhn.

- Hold dere inne
- Det er ikke så vanvittig mye snø, men det er umulig å komme på frem. Nå og da kommer det en bil imot, og med noen timers mellomrom så kjører det en redningsbil forbi, som kommer tilbake med en bil en stund senere, forteller Larvik-treneren.

Som kommer med en klar oppfordring til lokalbefolkningen.

- Hvis du bor nede i krokene her, så er det ikke verdt å tenke på å dra ut. Da er du bare idiot. Hvis noen drar ut i bil her nede nå, så burde de nesten bli pågrepet og buret inne. Så ille er det, sier han.

Ingen optimal oppladning
Bøhn regner med at de fortsatt har tosifret antall timer igjen før de er hjemme, og kveldens trening er allerede avlyst. Heldigvis sikret de seg puljeseieren i Champions League da de slo Leipzig sist, slik at kampen mot Viborg på søndag blir uten betydning.

- Det er vi veldig glad for nå. Det sier seg selv at dette ikke er noen ideell oppladning, forklarer han.

Gir Kaptein Sabeltann skylden
For det har ikke blitt mye søvn på Norges suverene håndballjenter.

- Det har vært en lang natt. Jeg har sovet maks et kvarter, forteller Linn-Kristin Riegelhuth.

Og Bøhn legger skylden på en lokal kjenning.

- De andre toktene til Kaptein Sabeltann blir småplukk i forhold. Dette er det verste han har stelt i stand, ler han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere