Lørdag kom meldingen om at Thor Hushovd valgte å bryte Polen rundt.

Det gjør at BMC-rytteren også kan gå glipp av OL i London, noe som betyr at det åpner seg én plass på OL-laget til Norge.

Les mer:OL i fare for Hushovd

Dersom Hushovd ikke stiller, står det mellom Gabriel Rasch og Vegard Stake Laengen.

Rasch var blant annet med i VM i fjor, mens Stake Laengen aldri har kjørt et mesterskap som senior.

Mads Kaggestad er sikker på at én av dem vil få kjøre OL. Han tror ikke Hushovd vil være å finne på startstreken i London.

- Jeg tror det er stor sannsynlighet for at han ikke stiller. Jeg er 95 prosent sikker på det. OL har vært et stort mål for ham, og jeg tror ikke han drar dit for å være hjelperytter. Det er ikke slik han er, sier den tidligere sykkelproffen til procycling.no.

Les også:BMC usikre på Hushovd-sykdom

Vanskelig valg
Avgjørelsen om Hushovd kjører OL eller ikke kommer på mandag. Kaggestad tror og håper at den tidligere lagkameraten ikke vil stille.

Sykkeleksperten mener det er bedre å la noen med mer overskudd representere Norge. Selv er han usikker på hvem han tror blir fjerdemann på laget, sammen med Edvald Boasson Hagen, Alexander Kristoff og Lars Petter Nordhaug.

- Det blir ikke et lett uttak. Min følelse sier Gabba.

- Personlig ville jeg tatt ut Gabriel, fordi han har litt mer erfaring. Vi vet ikke hvor godt Stake takler det (mesterskap). Det er et tøft valg for Steffen Kjærgaard. Hadde jeg vært ham ville jeg vært kald og ventet til etter Polen rundt. Da måtte de to vist at de var sultne og i god form. Polen rundt kan gi svar, mener Kaggestad.

Les også:Rasch: - Hushovd er langt unna

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kan være kaptein på veien
Kaggestad påpeker imidlertid at han ikke har en soleklar ener blant de to. Han mener at sesongen hittil peker mot Stake Laengen, men at Raschs mesterskapserfaring kan bli det avgjørende.

- Stake Laengen har vist seg bra frem i år. Han har vært offensiv, og stått distansene. Han er også en mann for fremtiden, og er spennende.

- Gabriel er alltid god i mesterskap, og kjørte godt i VM i fjor. Han plasserer seg bra i feltet, men har hatt en beskjeden sesong, noe grunnet kneproblemene. Han har vist seg lite frem, og det ville hjulpet å være offensiv i Polen.

- Tror du det øker Gabbas muligheter at Hushovd skulle være road captain?

- Gabba kan være en road captain, det styrker hans sjanser. Han kjenner alle godt, og har kjørt med dem tidligere. Da hadde han en lignende rolle, og det passer ham godt.

Stake Laengen er kjent som en bedre klatrer enn Rasch. Rasch har derimot langt flere år bak seg i proffeltet. Kaggestad mener at det er to ulike syklister Kjærgaard kan velge mellom.

- De er to forskjellige typer. Stake klatrer bedre, og kan sikkert gjøre en god jobb i front til et visst punkt. Gabba kan helt sikkert plassere Edvald bra inn i Box Hill (den tøffeste bakken i OL-løypa). Jeg synes ikke det er et lett valg, og har ingen soleklar ener blant de to. Men jeg tror jeg ville gått for Gabriel.