RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hoderulling etter OL-avstemming

Sist oppdatert:
Ingen av dem som støttet Tromsøs OL-kandidatur får fortsette i Idrettsstyret.

Når valgkomiteens innstilling til styret i Norges idrettsforbund foreligger mandag, ligger det an til hoderulling før årsmøte i Norges idrettsforbund.

Valgkomiteen, med leder Rolf Nyhus i spissen, vil innstille på at alle de seks medlemmene av idrettsstyret, som stemte for OL i Tromsø, ikke blir gjenvalgt. Det skriver avisa Nordlys.

- Ingen sammenheng
Nyhus er kjent som Holmenkollen-general og sentral i Oslo idrettskrets. Overfor Nordlys avviser han at det er sammenheng mellom innstillingen og OL-avstemmingen.

- Det har ingen sammenheng i det hele tatt, sier han.

- Jeg skjønner ikke at noen reagerer på dette. Valgkomiteens innstilling var klar 22. mars, altså lenge før OL-avgjørelsen ble fattet. Men det ville vært feil å informere før vi gjorde, sier han til Nettavisen.

- Merkelig håndtert
Nestleder i Norges Idrettsforbund, Eva Arnseth, reagerer meget sterkt på valgkomiteens fremgangsmøte.

- Jeg ønsket å fortsette, men fikk beskjed i går klokken 16 om at jeg ikke var ønsket med videre. Jeg er skuffet. Jeg synes valgkomiteen har håndtert dette på en merkelig måte, sier hun til Nettavisen.

- Tror du det er tilfeldig at dere får denne beskjeden bare timer etter at OL-avgjørelsen ble kjent?

- Tilfeldig? Jeg kan kanskje ikke si det. Men¿ jeg stiller meg nokså undrende til måten det skjer på, sier Arnseth etter en lang pause.

- Valgkomiteens leder sier innstillingen var klar 22. mars?

- Ja, og hvorfor venter de så lenge da? Han sier de ville informere oss for å ta hensyn til oss. Men de tar jo ikke hensyn. De har ventet veldig lenge. Jeg er svært undrende til at det kunne ta så lang tid fra vi signaliserte vår interesse for gjenvalg til avgjørelsen falt.

- De har brukt usedvanlig lang tid. Allerede i september ga styremedlemmene beskjed om de ønsket å være med videre eller ikke. Valgkomiteens frist var 1. april. Den rakk de jo så vidt, sier Arnseth sarkastisk.

- Hvorfor tror du de har brukt så lang tid?

- Det kan jeg ikke svare for. Men de må ha hatt en veldig god grunn.

Visst det lenge
Odd Sulland var én av seks som stemte for Oslos kandidatur. Han fortsetter ikke i idrettsstyret, men det er på eget initiativ. Han stiller seg imidlertid fullstendig avvisende til at det er en sammenheng mellom de to sakene.

- Nei, det er selvsagt ingen sammenheng her. Jeg har kjent til innstillingen til valgkomiteen lenge. Jeg har hatt en kontinuerlig dialog med dem en god stund, sier han.

Daglig leder Erlend Rian i Tromsø 2018 tror derimot at innstillingen kan ha sammenheng med avgjørelsen om Tromsø som søkerby.

- Det ligner svært så mye på et takk for sist, sier han til TV 2 Nyhetskanalen.

Åslaug Haga var en av dem som ga sin støtte til Tromsø da søkerbyen til OL skulle velges. Hun vil ikke kommentere saken om valgkomiteens innstilling.

- Dette er interne prosesser i idretten som Haga uansett ikke vil komme til å kommentere. Vi sa i forkant hvilket av alternativene vi ønsket å gi vår støtte til, men hva som skjer internt i idretten har ikke vi noe med, sier Hagas rådgiver Geir Follestad til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere