RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Full strid om «onkel Annan»

(Scanpix)
Sist oppdatert:
- Han er ikke min nevø, sier Kofi Annan om Start-spiller Anthony Annan. "Joda" sier Start-sjef Svein Mathisen.

- Anthony Annan er ikke Kofi Annans nevø, vi vet ikke hvor det kommer fra, sier Kofi Annans pressekontakt Morten Wetland til Nettvisen.

Fredag smurte VG opp at Start-spiller Anthony Annan endelig skulle få møte sin berømte onkel, FNs generalsekretær Kofi Annan, for første gang i sitt 20-årige liv. Den tidligere generalsekretæren i FN besøker denne uka Oslo, og ifølge VG hadde Fredrik Skavlan invitert de to angivelige slektningene til å delta i NRK-programmet Først & Sist.

- Millioner heter Annan
Fredag ettermiddag ble det omtalte møtet avlyst, fordi Kofi Annan avviste at han var 20-åringens onkel.

- Anthony Annan spiller for Start og heter Annan. Så skulle det komme en annen Annan til Norge. Men det er millioner av mennesker i Ghana som heter Annan til etternavn. Dette er en fjær som er blitt til fem høns, sier Wetland på vegne av Annan.

prosjektsjef i NRKs underholdningsavdeling, Charlo Halvorsen, bekrefter at de vurderte Annanene som gjester i Først og Sist, men avviser at de to Annanene var invitert.

- Vi hadde opplysninger om at de var nevø og onkel som vi sjekket med Kofi Annan. Da han avviste dette, var det heller ikke aktuelt å ha det som gjester, sier Halvorsen til Nettavisen.

Fikk familietre i posten
Starts sportsdirektør Svein Mathisen sier at Anthony Annan er lei seg for at møtet gikk i vasken.

- Da Anthony Annan fortalte faren sin om at han skulle møte Kofi Annan på Først og sist, så sendte faren et brev der han redegjorde for slektskapet. Jeg er ingen slektsgransker, men det så veldig ordentlig og riktig ut. Jeg har ingen grunn til å tro at ikke Anthony snakker sant, han er ingen bløffmaker, sier Mathisen til Nettavisen.

- Men i Ghana kaller man både brødrene og fetterne til sin far for «onkel», legger Mathisen til.

I februar sa Anthony Annan til fvn.no at han var nevøen til den tidligere generalsekretæren.

- Han er bror av min far og det er jeg veldig stolt av. Jeg har aldri sett ham, men håper jeg kan treffe han en dag, sa Anthony Annan fvn.no.

- I familie
Brevet ble oversendt Først og Sist redaksjonen.

- I brevet står det litt om familiestrukturen, og hvordan Kofi Annan og Anthony Annan er i familie. Ut i fra brevet er de i familie, men ikke onkel og nevø, sier Halvorsen.

Hva slags slektsskap de to har, ønsker ikke Halvorsen å gå nærmere inn på.

Skal møte Gro og Jens
Kofi Annan er nå på vei til Folkets Hus i Oslo der han skal tale på landsmøtet til Ap. Sammen med Gro Harlem Brundtland skal han markere 20-årsjubileet for Brundtland-rapporten om bærekraftig utvikling.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere