Gå til sidens hovedinnhold

«Å, Gud! Dette vil gjøre vondt»

Det tok én halvtime før Robert Kiserlovski forsto at han var i Frankrike. Les også: Edvald sliter før Sanremo

HTML EMBED

Den 7. etappen av Paris-Nice kommer Robert Kiserlovski aldri til å glemme.

TV-kameraene plukket ikke opp fallet, men bildene av Astana-rytteren som vred seg i smerte under en parkert lastebil, vil neppe forlate sykkelpublikummets netthinner med det aller første. Overfor cyclingnews.com forteller kroaten at det tok lang tid før han skjønte hva som egentlig skjedde.

- Dette var ingen god opplevelse. Jeg har aldri opplevd noe lignende tidligere. Jeg ble så redd, at jeg ikke husket hvor jeg var. Etter en halvtime kom jeg på at jeg var et eller annet sted i Frankrike, forteller den ulykksalige syklisten til nettstedet.

Åtte sting i ansiktet
Utrolig nok slapp han fra hendelsen uten brudd. Åtte sting i ansiktet og en forslått kropp, ble resultatet etter velten under ufyselige forhold i det tradisjonsrike rittet.

- Jeg kjørte normalt i utforkjøringen. Jeg kjørte ikke for fort, eller noe slikt. Det var ikke engang glatt, men en utrolig sterk vindkule tok tak i meg bakfra. Det var som om den kom ned fra toppen av klatringen. Jeg vet ikke helt hva som skjedde. Kanskje bakhjulet ble for lett i den vinden?

TV-seerne var opptatt med å følge etappevinner Remy di Gregorio på samme tid. Lagkameraten syklet over et fotgjengerfelt, fikk sleng på sykkelen og klarte med nød og neppe å holde seg på beina. Deretter zoomet kameraene inn på Kiserlovski, der han lå og jamret under den parkerte bilen.

To funksjonærer forsøkte å hjelpe ham etter beste evne, mens en tredje dro forsøkte å rette ut sykkelen hans.

- Jeg kjørte normalt i den svingen, men mistet kontroll over sykkelen min. Jeg så lastebilen og sa til meg selv: Å, Gud! Dette er ikke bra, dette kommer til å gjøre vondt.

Mister ritt på hjemmebane
Kiserlovski fullførte aldri etappen, og satte etter hvert kursen mot hjemlandet og byen Rijeka.

- Jeg kan fortsatt ikke begripe den hastigheten jeg kom opp i. Nå ser jeg fram imot en god porsjon hvile i hjemlandet mitt, forteller han.

Kroaten skulle i utgangspunktet ha syklet Istran Spring Trophy, der blant annet Joker Merida stiller til start, men det rittet kommer han nå til å droppe.

- Jeg tror heller ikke jeg er i stand til å kjøre Critérium International (26.-27. mars). Det hadde vært et godt ritt for meg, men sjansene er små. Mitt store mål denne sesongen er fortsatt å sykle Giro d'Italia sammen med Roman Kreuziger, avslutter han.

Også flere andre ryttere var utsatte for stygge velt under den 7.-etappen av Paris-Nice. Martin Maaskant (Garmin-Cervélo) brakk blant annet sju ribbein og mister følgelig vårklassikerne de neste ukene.

Her ser du en bildespesial med noen av de spektakulære veltene!

Reklame

Nå kan du teste HBO Nordic, Viaplay og Paramount+ gratis