Gå til sidens hovedinnhold

- Å score mål er ikke det morsomste

Rick Nash har scoret ti mål på sine ti siste kamper, men er opptatt av noe helt annet.

BRONX, NEW YORK (Nettavisen): I elleve år har Rick Nash (29) levd under et enormt press i National Hockey League (NHL). Sommeren 2002 ble han tatt først i draften – og helt siden den gang har alle forventet at han skal score mål på bestilling.

Allerede i sin andre sesong ble han toppscorer i NHL, bare 19 år gammel, med 41 mål for Columbus Blue Jackets. På ni sesonger i Ohio klarte han likevel bare å lede laget til sluttspill én gang.

Sommeren 2012 ble han tradet til New York Rangers. Den første sesongen spilte han godt, med 21 mål og 42 poeng på 44 kamper, men denne sesongen har vært preget av motgang.

Bare tre kamper inn i 2013/14 ble han slått ut av en hjernerystelse, som førte til at han mistet 17 kamper. Han scoret bare mål i sju av de neste 23 kampene, før det endelig løsnet med to mål mot nettopp Columbus 6. januar.

Nash fant formen samtidig som Canadas OL-tropp ble offentliggjort – med hans navn inkludert.

Nå har Rangers største offensive stjernespiller scoret ti mål på sine ti siste kamper. Det er mest i NHL i dette tidsrommet (delt med Joe Pavelski i San Jose Sharks).

- Å score mål er ikke det morsomste; å vinne kamper er det morsomste. Vi er heldige som får lov til å ha dette som yrke, men når du vinner er det ekstra gøy, sier Rick Nash til Nettavisen.

29-åringen gleder seg til å spille mot New Jersey Devils på Yankee Stadium søndag.

- Det fleste av oss vokste nok opp med å spille på løkka. Dette vekker minnene om den tiden. En dag som dette får deg også til å innse hvor heldig du er.

Søndagens kamp er ekstremt viktig for begge lag. New York Rangers ligger på andreplass i Metropolitan Division med 57 poeng, mens New Jersey Devils er nummer seks med 55 poeng. P sjuendeplass følger Washington Capitals med 54 poeng.

De tre beste i Metropolitan Division går til sluttspill. Fjerde- og femteplassen må være bedre enn tilsvarende posisjonerte lag i Atlantic Division for å få de to wildcardplassene.

- Disse poengene er enorme. Når du i april ser tilbake på sesongen, ser du at det er disse kampene du må vinne, sier Nash til Nettavisen.

Søndagens kamp sendes direkte på Viasat Hockey. Du kan også følge den direkte her. Nettavisen er til stede i New York og vil komme med fyldig dekning både underveis og etter kampslutt.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken