Gå til sidens hovedinnhold

Aabrekk: - Vi har mye å lære

Vålerenga var aldri nærheten av UEFA-cup-avansement. Harald Aabrekk erkjenner at laget er langt unna internasjonal klasse. Se video.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): VÅLERENGA-AUSTRIA WIEN 2-2 (2-4 sammenlagt):

At Vålerenga sto med sju seirer på åtte kamper i Tippeligaen var ikke godt å se på Ullevaal Stadion torsdag. I en kamp med så mye å spille for, både millioninntekter og muligheter til å møte lag som Bayern München og Tottenham, leverte de en av de sletteste kampene på lenge.

- Vi tapte for et bedre lag. Da Austria fikk det tidlige førstemålet, ble det vanskelig å gå videre, sier Aabrekk til Nettavisen.

Se høydepunkter her:

192618

- Taktiske mangler
Etter kampen måtte Aabrekk erkjenne at VIF mangler kvalitetene som trengs i europacupen:

- Vi har langt å gå internasjonalt. Vi mangler evnen til å takle det taktiske spillet og den kynismen som kreves i kamper i Europa. I forhold til kamper her hjemme, er det lov å gå til hardere i dueller og ligge nede og drøye tiden. Vi har mye å lære.

I tillegg mener han at Austria hadde to-tre spillere av meget høy klasse.

- De har spillere som kan avgjøre kamper. Spissen er en av dem, han gjorde 1-0 ut av ingenting, sa Aabrekk og siktet til Austrias midtspiss Sanel Kuljic.

Freddy dos Santos, som ble kåret til VIFs beste spiller, mener tapet var fortjent.

- Vi spilte én god omgang i løpet av to kamper. Da fortjener vi ikke å gå videre, sier han.

Håpløs start
Det tok bare 22 minutter å ødelegge Vålerengas UEFA-cup-drøm. Like før 0-1-scoringen hadde Dan Thomassen gitt bort et unødvendig innkast og Jørgen Jalland blitt rundlurt ved dødlinjen. Dermed måtte VIF ha fire mål for å gå videre, og med null sjanser i statistikken til pause, så ikke det særlig sannsynlig ut.

- Vi kom godt i gang, spillerne jobbet hardt, men vi fikk ikke det trykket vi håpet på, sier Aabrekk.

Stort bedre ble det ikke etter pause. VIF hadde lite å by på mot et østerriksk lag som var best i det meste. Freddy dos Santos øynet oslolaget et lite håp da han utliknet rett etter pause, men stormløpet uteble. En stund var Austria nærmere både 2-1 og 3-1, før VIF fikk forært et heldig selvmål av østerrikerne like før slutt. Rett etter ga Jalland bort ballen, og pang: 2-2.

Dermed blir det verken Bayern München, Tottenham, Hamburger SV eller Galatasaray for VIF de neste månedene. Og heller ingen kjærkomne millioner i klubbkassa.

Sparte spillere
Kort tid ut i andreomgang innså Aabrekk at avansement ikke var mulig, og valgte heller å spare spillere til søndagens oppgjør mot Lillestrøm. Ut gikk Christian Grindheim og Ronny Johnsen.

- Kampen søndag er viktig, og fordi Christian har vært litt syk og Ronny skadet var det nødvendig, sier Aabrekk.

- Det var avtalt før kampen at det skulle bli slik. Jeg ville ikke tømme meg helt før LSK-kampen, sier Grindheim.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen