RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aabrekk vil anke dommen

Sist oppdatert:
Haugesund-trener Harald Aabrekk får fire kampers karantene for å ha sparket en vannflaske inn på banen. Men han frikjennes for anklagen om at han mente dommeren var kjøpt og betalt.

Doms- og sanksjonsutvalget i Norges Fotballforbund (NFF) har besluttet å gi Harald Aabrekk fire kampers utestengelse som trener for FK Haugesunds A-lag. I tillegg får han en skriftlig irettesettelse av Fotballforbundet, skriver NFF i en pressemelding.

Ble ikke trodd

- Jeg hadde vel tenkt at de ville tro på min versjon, sier Kolbotn-dommeren Bjørn Hansen til TV 2 Nettavisen, tydelig skuffet over at utvalget ikke straffet Aabrekk for påstanden om at han var kjøpt og betalt.

Føler du dommen som rettferdig?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere. Jeg vet hva det fører til. Men straffen er likevel såpass streng at jeg etter en totalvurdering tar straffen til etterretning, understreker Hansen.

Anker dommen

Harald Aabrekk er heller ikke fornøyd med domsutvalgets avgjørelse. Haugesund-treneren har bestemt seg for å anke dommen.

- Jeg føler at jeg har fått firedobbel straff, det står ikke i stil til det som er gitt i lignende tilfeller tidligere. Det er årsaken til at jeg anker, sier Harald Aabrekk, før han legger til:

- Men jeg må jo ta lærdom og beklager selvsagt det jeg har gjort.

- Korrupt?

- Utvalgets medlemmer var enige om at det å kaste en vannflaske inn på banen under kamp er klanderverdig, fordi det i tillegg til å være direkte farlig, også er en utilbørlig demonstrasjon mot dommeren, skriver NFF.

Men fingerbevegelsene, som mer enn antydet at Hansen var kjøpt og betalt, ble Aabrekks altså frikjent for.

- Utvalget mente den demonstrasjonen som fingerbevegelsene innebar, i seg selv er svært utilbørlig og ikke til å misforstå. Etter Doms- og sanksjonsutvalgets mening gir de uttrykk for at dommeren dømmer mot klubben fordi han har fått penger for det, altså at dommeren er korrupt.

- Det er forskjellige forklaringer om hvorvidt Aabrekk uttalte at dommeren var "kjøpt og betalt". I og med at det her foreligger motstridende forklaringer finner Utvalget under sterk tvil at Aabrekk ikke kan dømmes for dette forholdet, skriver NFF.

Neste år

Karantenen innebærer at Aabrekk ikke har anledning til å oppholde seg på eller ved laglederbenken eller å kommunisere med laget eller dets trener-/støtteapparat, fra laget ankommer kamparenaen til kampens slutt, de fire første obligatoriske kampene til klubbens A-lag senior menn. Den del av sanksjonen som ikke kan sones i år, overføres til neste år.

4 av utvalgets medlemmer stemte for at Aabrekks opptreden kvalifiserte for 4 kampers diskvalifikasjon. 3 av utvalgets medlemmer stemte for 3 kampers diskvalifikasjon.

Irettesettes

I og med at Aabrekk har et engasjement i NFF som assistenttrener på A-landslaget, har NFF som arbeidsgiver besluttet å gi Aabrekk en skriftlig irettesettelse.

- Som assistenttrener for A-landslaget har Aabrekk et spesielt ansvar for å ivareta fotballens anseelse. NFF er av den oppfatning at Aabrekks oppførsel mot dommeren er fullstendig uakseptabel, og har signalisert dette gjennom en skriftlig irettesettelse, sier NFFs generalsekretær Karen Espelund.

Harald Aabrekk har akseptert NFFs irettesettelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere