RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Sara Johannessen/Scanpix

Aabrekks genistrek

Sist oppdatert:
Vålerengas vikartrener Harald Aabrekk endret både formasjon og taktikk - og lyktes.

VÅLERENGA-BRANN 2-0:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Men han erkjenner at laget var heldige som slo Brann.

Midtstopperen Arnar Førsund spilte høyreving, en annen midtstopper, Ronny Johnsen, spilte midtbane, og vingen Sebastian Mila, som ikke hadde spilt på mange uker, var indreløper. Alt var stokket om. I tillegg endret Aabrekk formasjon fra 4-4-2 til 4-3-3. Opplegget endte med seier over serieleder Brann.

Gratis: Se alle Tippeliga-målene

Spisskompetanse
– Taktikken var at vi skulle få én-mot-én-situasjoner over hele banen, og dyrke spillernes spisskompetanser. I tillegg ville jeg at vi skulle spille med stor entusiasme, noe vi har manglet i det siste, sier Aabrekk.

Spisskompetansen veltet kampen i VIFs favør. Førsund slo flere gode innlegg og var et uromoment på kanten og Ronny Johnsen balanserte midtbanen. Men aller best var Morten Berre, som Aabrekk har flyttet fra kantspiller til ren spiss.

– Det er det råeste jeg har sett. Morten har ork, teknikk og fart. Han er gull verdt for oss, sier Aabrekk om Berres to matchvinnende scoringer.

– Heldige
Selv om Aabrekk lyktes med det taktiske, mener han at oslolaget var heldige som vant.

– Det var griseflaks at vi fikk mål på de tidspunktene vi gjorde. Kampen sto og vippet, og Brann presset oss bakover. Men vi viste stor moral og leverte en stor innsats, sier Aabrekk, som i tillegg til Berre skrøt av unge Førsund (21).

– Supermann Arnar spilte med stor entusiasme. Gøy å se på!

Aabrekk merker også at noe har skjedd med VIF etter den oppløftende 2-2-kampen mot Stabæk sist helg.

– Mot Stabæk spilte de med stolthet igjen. De turte å ta tak i ballen, og du merker at spillerne har en annen selvtillit nå. Vi begynner å få troa på dette igjen, sier han.

– Brann tar gull
Seier til tross; Aabrekk, som trente Brann i 1998, tror bergenserne tar gull når sesongen tar slutt i november.

– Brann tar gull til slutt. De er det beste laget.

VIF på sin side har vist en evne til å slå Tippeligaens beste lag, og ikke de dårligste. Brann, Lillestrøm, Rosenborg er alle blitt beseiret, i tillegg står VIF uten tap (to uavgjorte) mot Stabæk.

– Hvorfor vi har slått de beste, er ikke godt å si. Kanskje har vi hatt bedre balanse i laget i de kampene. Kanskje har vi vunnet kampen i kampene. Og kanskje har vi bare hatt mange marginer mot oss i andre kamper, som vi skulle ha vunnet, sier Aabrekk, som etter tre kamper som sjef har to seire og én uavgjort.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere