*Nettavisen* Sport.

Aaby blir i Frisk

Foto: frisktigers.no

Henrik Aaby har bestemt seg for å vente med utenlandsspill, og blir i Frisk/Asker. - Det blir spennende. Vi har et bra lag på gang, sier han.

16.09.04 14:52

Søndag åpner hockeysesongen 2004/05 i Norge. Frisk/Asker starter imidlertid sesongen på mandag, borte mot Storhamar.

- De jobber med å få meg spilleklar til den kampen, forteller Aaby til TV 2 Nettavisen.

Mange nye
Han fikk flere tilbud fra utenlandske klubber denne sommeren, blant annet var Bakersfield Condors (USA) svært interessert i landslagsspilleren. Etter mye om og men har han valgt å takke nei.

- Det skyldes familiære grunner. Jeg blir hjemme, i alle fall midlertidig, så får vi se hvordan det utvikler seg, forklarer 29-åringen.

Det er mye nytt i Frisk denne sesongen. 12 spillere er borte, og 12 nye er hentet inn. I tillegg er treneren Ulf Weinstock erstattet med tsjekkiske Jan Votrouba.

- Det er klart vi trenger litt tid på å spille oss inn, men vi har et jevnere lag enn i fjor. På sikt tror jeg vi kan bli ordentlig bra, mener Aaby, som ikke vil trekke fram noen enkeltspillere.

Tøff start
Åpningskampen blir tøff. Fjorårets norgesmester Storhamar har bare hentet inn to nye spillere - Ville Immonen og Johan Åström - og bør derfor stille langt mer samspilt enn askerlaget på mandag.

- Jeg gleder meg til å komme i gang. Det er viktig å få en bra start, for å få selvtillit. Vi må finne vårt spillemønster, så vi får trygghet, mener Aaby.

Se også:Første serierunde og spillerstallene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.