Gå til sidens hovedinnhold

- AaFK på toppen? Det skjer ikke

Publikum strømmet til for å se AaFK, men serielederne skuffet både fansen, seg selv og Tromsø-spillerne

AALESUND - TROMSØ 0-0:

ÅLESUND (Nettavisen): Fire strake seirer og serieledelse lokket AaFK-publikummet tilbake til Color Line Stadion. For første gang på flere år var det fullsatt også på kortsidene.

Stikk i strid med den resterende tendensen i norsk toppfotball er entusiasmen og fotballgløden tilbake i Ålesund.

- Det var veldig kjekt å komme ut på banen med fulle tribuner og kjempestemning. Dessverre klarte vi ikke å underholde dem i dag. Det vi presterer i dag er rett og slett ikke bra nok, forteller AaFK-kaptein Jonatan Tollås Nation til Nettavisen.

- Tror du supporterne kommer like mannsterke tilbake?

- Ja, det både håper og tror jeg. Vi kan mye bedre enn dette og skal vise oss fra en helt annen side neste gang, lover AaFKs lovende midtstopper.

Kneblet av Tromsø
Serielederne fikk ikke spillet til å flyte slik det har gjort hittil i sesongen. Akkurat som i tilsvarende oppgjør i fjor kneblet Tromsø tangotrøyene og klarte 0-0 på AaFKs storstue.

Tromsø vekslet mellom høyt og lavt press og fikk AaFK ut av rytmen. Hjemmelaget forsøkte konsekvent å spille langs bakken, men slet stort med å trenge igjennom Tromsø-forsvaret. I stedet kom gjestene til mange gode kontringsmuligheter.

- Vi brukte for lang tid med ballen og hadde mange unødvendige ekstratouch. Det positive er at spillerne var svært misfornøyde i pausen. Det viser hvor de legger lista og hvilket ambisjonsnivå de har, mener AaFK-trener Jan Jönsson.

- Ikke et topplag
Selv om AaFK hevet seg mange hakk etter hvilen og tok over initiativet i kampen, var Tromsø-spillerne lite imponerte over serielederen i Tippeligaen.

- AaFK har mange gode individualister, men vi klarte å stoppe dem greit. Vi gjorde det vanskelig for AaFK. Jeg synes vi hadde fortjent tre poeng i dag, sier Miika Koppinen, som ikke hadde følelsen av at det var et topplag på motsatt banehalvdel.

- AaFK vil ikke være på toppen av tabellen ved sesongslutt. Det skjer bare ikke, mener finnen.

Fullt så kategorisk er ikke Jönsson.

- Jeg protesterer ikke på det Koppinen sier. Det finnes definitivt noen medaljekandidater som er langt mer opplagte. Men jeg vil ikke utelukke oss, sier AaFK-treneren.

Etter å ha møtt Haugesund, Sandnes Ulf, Hønefoss, Sarpsborg 08 og Tromsø, venter nå Vålerenga, Rosenborg, Molde, Lillestrøm og Brann i de fem neste kampene.

- Derfor er det vanskelig å si hvor gode vi egentlig er. Det blir spennende å se hva vi kan utrette mot antatt bedre motstand, sier Jönsson.

- I dag fikk vi ikke ut det vi er gode for. Vi hadde noen forfall som gjorde at jeg måtte gjøre noen kompromisser og at laget ble noe ubalansert, forteller svensken – og viser til at hverken Demar Phillips, Daniel Arnefjord, Jason Morrison eller Tor Hogne Aarøy var aktuelle for startelleveren.

Sistnevnte varmet opp hele kampen, men kom aldri innpå.

- Det var helt greit. Jeg sliter med en liten skade i venstre legg og var egentlig bare med i troppen som en kriseløsning, forteller Aarøy til Nettavisen.

Skylder på seg selv
Dermed hadde ikke AaFK muligheten til å slå den lange pasningen i blant. Det utnyttet Tromsø og låste rommene som AaFK prøvde å finne sentralt i banen.

- Tromsø er vanskelige å spille mot. Men vi har ikke noen andre å skylde på enn oss selv. Dynamikken i angrepsspillet fungerte ikke som den skulle, og pasningskvaliteten var for svak. Vi kan bedre enn dette, hevder Tollås.

Tromsø-trener Agnar Christensen var imidlertid hakket mer fornøyd med utfallet av kampen.

- Jeg synes denne kampen minnet om de kampene vi har spilt tidligere i år. Vi styrer mye av spillet, noe som er veldig bra for et bortelag. I en tøff bortekamp i Ålesund er jeg godt fornøyd med ett poeng, forteller TIL-treneren.

Skryter av stemningen og mottakelsen
Han benyttet samtidig anledningen til å skryte av AaFK som arrangør.

- Det var kjempeartig med 10 000 tilskuere og god stemning. Det har vært så mye negativt om interessen rundt fotball i det siste, så dette var en kjempeopptur, forteller Christensen.

- AaFK er veldig flinke til å ta vare på motstanderen og ta godt imot oss. Det er veldig koselig å være i Ålesund, og jeg skal sørge for at de opplever det samme når de kommer til Tromsø.

Reklame

Slik sparer du enkelt 600 kroner på mobilabonnementet

Kommentarer til denne saken