*Nettavisen* Sport.

AaFK sikret opprykk

Foto: Tor Richardsen (SCANPIX)

Aalesund presterte både årsbeste og årsverste mot Kongsvinger - men sikret likevel plassen i neste års Tippeliga.

02.11.06 15:48

AALESUND - KONGSVINGER 3-3: Med 10 310 entusiastiske sunnmøringer på tribunene og et Kongsvinger-lag uten noe stort å spille for på motsatt banehalvdel, lå alt til rette for en oransje fotballballfest på Color Line Stadion søndag.

To ganger Austnes
AaFK trengte kun ett poeng for å sikre opprykket til Tippeligaen, men «alle» regnet med en enkel seier mot KIL.

Slik gikk det ikke, selv om det begynte bra for hjemmelaget;

Joakim Austnes satte inn to baller bak KIL-keeper Fredrik Eriksen i løpet av de første 13 minuttene, før Karl Oskar Fjørtoft sørget for 3-0 tre minutter før pause.

Så endret kampbildet seg - radikalt.

Det var tydelig at KIL-trener Vegard Skogheim hadde gitt spillerne sine en skikkelig peptalk i pausen, for det var et helt annet bortelag som entret kunstgresset i annen omgang.

Tre på rad
Patrick Holtet sørget for den første reduseringen etter 47 minutter, før Kai Olav Ryen og KILs toppscorer Tore Andreas Gundersen sto for 2-3 og 3-3 i løpet av de påfølgende seks minuttene.

Kampen var snudd fullstendig på hodet - og det var bare uflaks som ikke sørget for at KIL kunne reise hjem til de dype hedmarksskogene med alle tre poengene.

AaFK fikk likevel med seg det ene nødvendige poenget, og kunne feire opprykk for tredje gang siden 2002. Men ikke uten en viss bismak.

- Skammelig! Det vi gjør i andre omgang er rett og slett altfor dårlig. Det er slike ting amatører gjør. Vi er ikke amatører. Så ærlig er jeg, sier assistenttrener Sturla Voll til Sunnmørsposten.

- Årsverste og årsbeste
- Det vi gjorde i andre omgang er vel årsverste, men det vi gjør før pause er bortimot årsbeste, poengterer han, men legger til:

- Gjort er gjort. Nå ser vi fremover.

Mot Tippeligaen 2007.

Se tabellen her.

DEBATT:Tror du AaFK vil klare seg på øverste nivå neste år?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.