RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

AaFK-triumf som planlagt

Sist oppdatert:
Lasse Olsen var så sikker på at han kom til å score mot Tromsø, at han planla feiringen nøye.

(Trykk på playknappen i videovinduet over for å se sammendrag av kampen)

ALFHEIM STADION (Nettavisen): TROMSØ–AALESUND 0-2 /(kampfakta og spillerbørs) :

- Jo, men feiringen av scoringen var det eneste som ikke gikk som planlagt i kveld. Jeg bare slang meg i bakken, og fikk et skrubbsår i panna, sukker han.

SE MÅLENE:

0-1 Lasse Olsen
0-2 Tor Hogne Aarøy

Seiersresept
Det er en smerte han kan leve godt med. Borteseieren i Tromsø smakte så uendelig godt for et hardt prøvet Aalesund-lag, som nå endelig begynner å finne formen. Med Lasse Olsen som høyre kantspiller.

- Jeg har ingenting imot å spille spiss, og jeg spiller der treneren velger å bruke meg. Men tross alt har jeg over 100 Tippeliga-kamper bak meg som høyrekant. Jeg kan den rollen, jeg kjenner løpene og bevegelsesmønstrene. Og av en eller annen grunn scorer jeg mer mål fra den posisjonen enn som spiss, smiler han.

- Og derfor var du så trygg at du startet planleggingen av feiringen?

- Nei, ikke derfor. Jeg fikk en god følelse underveis i kampen. Da vi lyktes i å stå imot presset fra Tromsø i åpningen av kampen, og jeg selv fikk noen store sjanser til å score, begynte jeg å føle meg trygg på at jeg ville «sette» minst én, sier han – om scoringen som i seg selv langt på vei avgjorde kampen; som var Olsens første i årets serie – og som nesten alene ga oransjetrøyene «øyekontakt» med midtsjiktet av tabellen.

Finspillet får vente
Mens Olsen og hans lagkamerater øver jeg på raffinerte feiringer, må det i rettferdighetens navn sies at kampens sportslige beholdning og underholdningsverdi var heller begredelig. Sjansefattig, lavt tempo og dårlig presisjon, preget forestillingen. Og alt dette uten at AaFK-trener Per Joar Hansen bryr seg så veldig.

- Akkurat nå er jeg grenseløst stolt over guttene. De fortjener dette så inderlig, for de har ikke fått noe som helst gratis hittil i år. De gjennomfører taktikken vår hundre prosent, og får betalt for innsatsen. I forrige kamp mot Viking var det vi som var uheldige. Denne gangen hadde vi marginene med oss, sier Hansen, uten at han mener noe annet enn at seieren var fullt fortjent.

Særlig skryter han av forsvaret sitt.

- Fremgangen vår starter med større trygghet bakerst. Vi kunne ikke fortsette å slippe inn tre mål i snitt i hver kamp. Da ville vi aldri ha vunnet, sier han.

Nå lover både trener Hansen og målscorer Olsen at Tippeligaen kan forvente seg mer av AaFK slik laget opptrådte på Alfheim – selv om det ikke var like vakkert hele veien. Og påstanden om at sunnmøringene spiller destruktivt, vil ingen av dem ha hengende over seg.

- I dag holdt vi ballen langs bakken, vi spilte gjennom ledd og kom til innlegg fra kant. Det er artig fotball, det, sier Olsen, og er glad for at den ensidige langpasningen opp mot Tor Hogne Aarøy er begravd.

Såret av Dede-savn
Nå håper han på mer moro – og ser frem til nye lagkamerater og større konkurranse om plassene på laget når overgangsvinduet åpner.

- Hvordan har det vært å være AaFK-spiller, med poengtørke og savnet av Dedé Andersson som en stadig påminnelse?

- Det har ikke vært noe særlig å oppleve at supporterklubben Stormen har ropt etter ham hele tiden. Det har vært litt sårende. Vi som har vært igjen, har gjort så godt vi har kunnet, og det er ingen av oss som har sendt Dedé hjem – han har jo reist selv. Vi skulle gjerne hatt ham her, og ser frem til at det nå kommer nye spillere. Så får vi håpe at Stormen setter pris på den innsatsen vi andre har gjort så langt i sesongen, sier han.

Sure «Guta»
Hva så med Tromsø? Etter en frisk sesongåpning opplevde laget sitt første hjemmetap – i det som var lagets udiskutabelt svakeste forestilling hittil i år. Uten Patrice Bernier (landslagsoppdrag), og Thomas Hafstad (skadd etter sammenstøt med en ergometersykkel!), maktet ikke «Gutan» å riste kampen ut av AaFKs grep.

Og etter 90 minutter med manglende kreativitet, fortsatte lagkaptein Ole Martin Årst arbeidsdagen i møte med pressen, der han svingte seg opp til retoriske høyder, med kommentarer om hvor dum han synes journalister er, og hvor dumme spørsmål han synes han må svare på.

- Vi er sure nå, forklarer trener Steinar Nilsen.

- Vi har levert en slett innsats, og spillerne skal få lov til å være skuffet og sure. I morgen på trening forventer jeg imidlertid at de er «på nett» igjen, og skjønner hva det er vi skal bedrive når vi tar drakta på, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere