*Nettavisen* Sport.

AaFKs nye høyreback

Foto: Marius Vik

Estlandske Enar Jääger skal bekle høyrebacken til Aalesund i tiden fremover.

04.03.07 14:29

LA MANGA (Nettavisen): Enar Jääger (22) har allerede rukket å få med seg 41 landskamper for Estland, og har de siste sesongene hadde tilholdssted i Torpedo Moskva i den russiske toppdivisjonen.

Nå blir etter alle solemerker Ålesund hans neste stoppested. AaFK er enige med russerne om en overgangssum, og skal også være enige med Jääger om det meste av de personlige betingelsen.

- Jeg regner med å skrive under for Aalesund i løpet av den uka her, bekrefter estlenderen overfor Nettavisen.

Hurtig og teknisk
Dennis Schiller er mannen som har vært og tatt Jääger i nærmere i øyesyn, og svensken likte det estlenderen hadde å vise frem.

- Han er hurtig, og har en meget fin ”touch” på ballen.

- Jeg har sett ham live i to kamper, og likte veldig godt det jeg så. Jeg ble begeistret fra første stund, forteller Aalesunds talentspeider

Enar Jääger er første og fremst tiltenkt en plass på høyrebacken, men kan også brukes som midtstopper, skulle behovet dukke opp.

- Han har spilt der før, og har en god spenst – han er veldig spretten, fortsetter Schiller.

Jääger ble skadet i 4-0-seieren over Polen for en måned siden, og er fortsatt ikke i stand til å trene for fullt. Det hindrer ikke de oransjekledde å investere i unggutten.

- Han har en leddbåndsskade, men vi har hatt en grundig medisinsk sjekk på ham, og er ikke bekymret for at han ikke skal bli klar til seriestart.

Bekymret for investeringen er heller ikke trener Per Joar Hansen, selv om at han aldri har fått se spilleren annet enn på video.

- Jeg stoler på Dennis (Schiller), sier AaFK-treneren, som ser frem til å få den hurtige backen spilleklar.

Dedé kommer
Spilleklar eller på trening er fortsatt ikke Dedé, som nå har hatt fire måneders vinterferie i Brasil. I Aalesunds-miljøet har man fortsatt et visst håp om at han kommer til La Manga, selv om det ikke er uten en viss form for galgenhumor.

- Jo da, Dedé kommer han, sier daglig leder Henrik Hoff smilende.

- Jeg har sagt det 15-16 ganger tidligere, så da skader det ikke om jeg sier det én gang til.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.