RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aalbu gir seg

Sist oppdatert:
Jan Erik Aalbu har gitt seg som sportssjef i Stabæk fotball. Han ønsket ikke å være en belastning for klubben i en økonomisk vanskelig tid.

Han ga spillerne beskjed om beslutningen tirsdag formiddag, melder NRK. Aalbu kom til Stabæk i sommer fra jobben som sportssjef for hopplandslaget, der han sammen med hopptrener Mika Kojonkoski var drivkraften bak hopplandslagets snuoperasjon.

Angrer ikke
Overraskelsen var derfor stor da han tirsdag sa opp i Stabæk etter bare et halvt år i jobben som sportssjef.

- Angrer du på at du tok jobben?

- Jeg vil ikke si at jeg angrer. Jeg har lært veldig mye, og de har forsøkt å oivertale meg til å fortsette, noe jeg setter pris på. Men klubben er inne i en økonomisk vanskelig tid, og jeg er den siste ansatte her. Jeg ønsker ikke å være en økonomisk belastning for klubben, sier Aalbu til TV 2 Nettavisen.

- På grunn av den vanskelige situasjonen i Stabæk har jeg heller ikke fått gjort det jeg er god på, mener 41-åringen.

Mer jobb for NRK
I framtiden skal han i større grad involvere seg hos NRK, og ikke nødvendigvis bare som ekspertkommentator i hopp. I tillegg vil Aalbu også øke engasjementet i et firma han er medeier i.

- Jeg er medeier i et firma, SMG (Skaaret Management Group), som har en del forretningsområder jeg skal involvere meg i. SMG bygger egen golfbane, driver med player management - blant annet rundt Suzann Pettersen - og har også en foredragsbit og noe som heter North Pool (et selskap som gir stipender til unge talenter) og en eventbit. Jeg kommer til å jobbe som konsulent i SMG, forteller Aalbu.

Stabækformann Erik Loe beklager at Aalbu nå slutter i Stabæk som heltidsansatt. Men samtidig setter han pris på at den tidligere hoppsjefen vil fortsette i klubbens sportslige utvalg på frivillig basis.

Fulltid for Belsvik
- Vi ønsket ikke at han skulle slutte. Men vi har vært kjent med det lenger enn i dag, selvsagt, så vi har klart å bruke tiden til å gjøre noen justeringer. Vi utvider engasjementet til Petter Belsvik fra halv- til fulltid. Slik at han får mer tid til kartlegging, se på nye spillere og slike ting, forteller Loe til TV 2 Nettavisen.

Aalbu vil som nevnt sitte i klubbens sportslige utvalg, sammen med Erik Loe og Einar Schultz. De får ansvaret for utviklingsorienterte oppgaver.

- En del av de mer praktiske delene vil fordeles på Tom Schelvan, Einar Schultz og trenerne. Sånn sett får vi fordelt oppgavene på en ålreit måte, mener Loe.

- Det positive er vel at dere sparer noen kroner?

- Det var motivasjonen til Jan Erik innledningsvis. Han anså det for å være riktig å trappe ned noe, for å løsne litt på de økonomiske ressursene i klubben. Han forsøkte seg litt i en 50% stilling, men opplevde det problematisk fordi forventningene var 100%. Han ønsket heller å slutte, forklarer Stabæks formann.

Innleid konsulent
Stabæk regner med andre ord å se litt til Jan Erik Aalbu også i framtiden. Både gjennom det frivillige engasjementet i klubbens sportslige utvalg, og eventuelt også som innleid konsulent fra SMG.

- I sportslig utvalg sitter han frivillig. Men hvis han får en oppgave som krever mye, og krever mye på dagtid, så vil det være naturlig å belønne ham, konstaterer Loe.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere