*Nettavisen* Sport.

Aalbu gir seg

Jan Erik Aalbu har gitt seg som sportssjef i Stabæk fotball. Han ønsket ikke å være en belastning for klubben i en økonomisk vanskelig tid.

18.01.05 12:07

Han ga spillerne beskjed om beslutningen tirsdag formiddag, melder NRK. Aalbu kom til Stabæk i sommer fra jobben som sportssjef for hopplandslaget, der han sammen med hopptrener Mika Kojonkoski var drivkraften bak hopplandslagets snuoperasjon.

Angrer ikke
Overraskelsen var derfor stor da han tirsdag sa opp i Stabæk etter bare et halvt år i jobben som sportssjef.

- Angrer du på at du tok jobben?

- Jeg vil ikke si at jeg angrer. Jeg har lært veldig mye, og de har forsøkt å oivertale meg til å fortsette, noe jeg setter pris på. Men klubben er inne i en økonomisk vanskelig tid, og jeg er den siste ansatte her. Jeg ønsker ikke å være en økonomisk belastning for klubben, sier Aalbu til TV 2 Nettavisen.

- På grunn av den vanskelige situasjonen i Stabæk har jeg heller ikke fått gjort det jeg er god på, mener 41-åringen.

Mer jobb for NRK
I framtiden skal han i større grad involvere seg hos NRK, og ikke nødvendigvis bare som ekspertkommentator i hopp. I tillegg vil Aalbu også øke engasjementet i et firma han er medeier i.

- Jeg er medeier i et firma, SMG (Skaaret Management Group), som har en del forretningsområder jeg skal involvere meg i. SMG bygger egen golfbane, driver med player management - blant annet rundt Suzann Pettersen - og har også en foredragsbit og noe som heter North Pool (et selskap som gir stipender til unge talenter) og en eventbit. Jeg kommer til å jobbe som konsulent i SMG, forteller Aalbu.

Stabækformann Erik Loe beklager at Aalbu nå slutter i Stabæk som heltidsansatt. Men samtidig setter han pris på at den tidligere hoppsjefen vil fortsette i klubbens sportslige utvalg på frivillig basis.

Fulltid for Belsvik
- Vi ønsket ikke at han skulle slutte. Men vi har vært kjent med det lenger enn i dag, selvsagt, så vi har klart å bruke tiden til å gjøre noen justeringer. Vi utvider engasjementet til Petter Belsvik fra halv- til fulltid. Slik at han får mer tid til kartlegging, se på nye spillere og slike ting, forteller Loe til TV 2 Nettavisen.

Aalbu vil som nevnt sitte i klubbens sportslige utvalg, sammen med Erik Loe og Einar Schultz. De får ansvaret for utviklingsorienterte oppgaver.

- En del av de mer praktiske delene vil fordeles på Tom Schelvan, Einar Schultz og trenerne. Sånn sett får vi fordelt oppgavene på en ålreit måte, mener Loe.

- Det positive er vel at dere sparer noen kroner?

- Det var motivasjonen til Jan Erik innledningsvis. Han anså det for å være riktig å trappe ned noe, for å løsne litt på de økonomiske ressursene i klubben. Han forsøkte seg litt i en 50% stilling, men opplevde det problematisk fordi forventningene var 100%. Han ønsket heller å slutte, forklarer Stabæks formann.

Innleid konsulent
Stabæk regner med andre ord å se litt til Jan Erik Aalbu også i framtiden. Både gjennom det frivillige engasjementet i klubbens sportslige utvalg, og eventuelt også som innleid konsulent fra SMG.

- I sportslig utvalg sitter han frivillig. Men hvis han får en oppgave som krever mye, og krever mye på dagtid, så vil det være naturlig å belønne ham, konstaterer Loe.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag