RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aalbu hopper til Stabæk

Sist oppdatert:
ULLEVÅL (TV 2 Nettavisen): Jan Erik Aalbu gir seg som hoppsjef, og blir sportsdirektør i Stabæk Fotball. Kanskje var det mobbingen som motiverte ham.

Jan Erik Aalbu er en svært populær mann i Skiforbundet, noe senvinterens «operasjon overtalelse» var et tydelig bevis på. Både forbundet og ledelsen ba ham om å fortsette.

- Jeg var i tenkeboksen i mars, og da ble jeg smigret til å fortsette. I ettertid så jeg at det var mest for å glede andre. Hopplandslaget trenger en som kan stå på hundre prosent, hele tiden, sa Aalbu på en pressekonferanse i dag.

Tøff dag
Nå ser han fram til en roligere tid. Både kona og barna kan regne med å se mer til Aalbu i framtiden. Skiforbundets ansatte mister imidlertid en humørspreder av de sjeldne.

Det var tøft å si farvel til utøverne og kollegaene i kontorlandskapet i fjerde etasje på Ullevaal Stadion.

- Det har vært en tøff dag i dag. Jeg er et følelsesmenneske. Jeg har snakket med alle utøverne og Mika Kojonkoski på telefon. Dessverre fikk jeg ikke gjort det ansikt til ansikt. I hodet mitt tok jeg nok beslutningen for en uke siden. Men Kristin (generalsekretær Felde, red. anm) var på ferie, og Steinar (Johannessen) turte jeg ikke ringe, lo Aalbu.

Sorgens og gledens dag
Stabæk-guru Ingebrigt Steen Jensen var også til stede på pressekonferansen.

- Det er en sorgens dag for Skiforbundet, det skjønner jeg. Det er kanskje fælt å si det, men det er en gledens dag for Stabæk, sa han.

Aalbu får en nyopprettet stilling som sportsdirektør. Det betyr i praksis at han skal ha det overordnede ansvaret for alt som har med sporten å gjøre i Stabæk Fotball. Kanskje en merkelig jobb for en som hele tiden har holdt med Vålerenga.

Mobbes på jobben
Den avtroppende hoppsjefen forsøkte i det lengste å unngå spørsmålet om hvilket lag han holder med nå, men måtte til slutt - pliktskyldigst - erkjenne at Stabæk har overtatt rollen som favorittlag.

Det er ikke første gang Aalbu har byttet favorittlag. Etter å ha holdt med Liverpool i en mannsalder, meldte han overgang til Manchester United for noen år siden. Det har selvfølgelig ført til mobbing fra kollegaene.

- Det er helt utenkelig for oss andre som er fotballfans å bytte lag. Nå har han gjort det to ganger, sa markedssjef Tomm Walter Larsen og smilte lurt. Fotballinteressen er stor i lokalene til Skiforbundet, men klubbytte er det ingen som aksepterer.

Mobbing er rett og slett uunngåelig.

- Han selger seg billig, fastslo økonomisjef Bernt Olav Røttingsnes overfor TV 2 Nettavisen. Men begge erkjenner at Aalbu vil bli savnet.

Upopulære avgjørelser
Stabæk-ledelsen bryr seg lite om at Aalbu tidligere har holdt med Vålerenga. De anser det imidlertid som en fordel at han har erfaring fra både toppfotball og lederverv.

- Vi har mange ledere i Stabæk, men vi har aldri hatt noen som har turt å ta upopulære avgjørelser. Så det gleder vi oss til å få, sa Steen Jensen.

Aalbu har to store lidenskaper: hopp og fotball. Han har bodd i Bærum i tjue år, og får nå en kort vei til sin nye arbeidsplass.

- Jeg kan ikke huske å ha vært med på noe som var jævlig dårlig, og det har jeg ikke tenkt å være med på nå heller. Martin (Andresen, red. anm) har jo sagt at han vil vinne noe, og da håper jeg ikke det er kvaliken han tenker på, sier Aalbu.

Stabæk har ikke hatt noen stor første halvdel av sesongen, og ligger på den nedre halvdelen av tabellen.

- Hvis alle i Stabæk tror at det ikke er mulig å rykke ned, er faren mye større, tror Aalbu.

- Det blir knallhard jobbing.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere