RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aalbu skjelver etter tap

Sist oppdatert:
ASPMYRA (TV 2 Nettavisen): - Jeg tør ikke å tenke tanken på nedrykk engang. Vi må ta situasjonen vi har havnet i på alvor, sier en bekymret Jan Erik Aalbu etter Stabæks 3-1- tap for Bodø/Glimt.

BODØ/GLIMT – STABÆK 3-1: Sportsdirektør Jan Erik Aalbu så sine spillere bli fraløpt, rundspilt og sendt hjem uten poeng i søndagens kamp mot Bodø/Glimt. Nå maner han til holdningsendring i bærumsklubben:

- Vi får ikke noe gratis. For mange tror at ting ordner seg. Alle må ta situasjonen vi har havnet i på alvor. Det nytter ikke å si at innsatsen er bra når vi gjør enkle feil.

Situasjonen er at Stabæk har spilt to begredelige kamper og ligger på kvalikk-plass. Det er riktignok fire poeng ned til Sogndal og Fredrikstad på plassene under, men Aalbu er nervøs.

- Nedrykksspøkelset ligger der. Jeg tør egentlig ikke tenke tanken på nedrykk engang. Vi må ta situasjonen vi har havnet i på alvor.

Klikk her for kampfakta og spillerbørs

Ikke krise
Kampene kommer tett for Stabæk framover. Allerede i midtuka er det Uefa-cup mot finske Haka, i tillegg henger laget fortsatt med i NM.

- Det nytter ikke å si at vi har cup og e-cup i tillegg. Serien er viktigst. Nå må det jobbes knallhardt på treningene, poengterer Aalbu.

Trener Gaute Larsen virker ikke like nervøs som sin sportsdirektør. Men han innrømmer at prestasjonene har vært under pari den siste tiden.

- Krisestemning er det ikke. Likevel må vi heve oss en del hakk.

At laget har annet enn serien å konsentrere seg om ser han på som utelukkende positivt.

- Cupene er gulrotkamper. Vi skal revansjere dette tapet når vi møter Haka.

Forventer bunnkamp
Flere av Stabæks rutinerte spillere sviktet mot Bodø/Glimt. På TV 2 Nettavisens får kun Mike Kjølø over godkjent. Martin Andresen forventes å styre Stabæk bort fra nedrykk, men var langt fra overbevisende mot Glimt.

- Jeg har ingen forklaring på hva som er galt. Det er småproblemer over hele linja, sier landslagsspilleren.

- Var det dette du forventet da du kom tilbake til klubben ?

- Jeg visste jo at Stabæk lå nest sist da jeg kom. Og nå kan det fort bli bunnkamp helt ut.

- Overlever
Før ferien var også Bodø/Glimt et bunnlag. Nå har laget reist seg og feid over motstanderne. Trener Øystein Gåre smiler og selv om bladene på trærne fortsatt er grønne er sensommeren knallgul.

- Det er kun hardt arbeid som teller i en slik situasjon.

Treneren forventer å se Stabæk på Aspmyra også neste sesong.

- Jeg håper og tror Stabæk klarer seg. De er absolutt et lag som bør ha alle forutsetninger for å klare det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere