RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aalbu vil ha nye spillere

Foto: STIAN LYSBERG SOLUM (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Vålerenga kjørte over Sveriges nest beste lag. Likevel vil den ferske sportsdirektøren Jan Erik Aalbu hente inn bedre spillere.

BISLETT (Nettavisen) VÅLERENGA – AIK 4-2 : – Dette er en god dag. Laget har et stort potensiale og klubben er på rett vei. Jeg gleder meg til fortsettelsen, sier Aalbu til Nettavisen.

To dager etter at Aalbu ble ansatt i Oslo-klubben, tok laget nok en solid seier og sikret seg kvartfinaleplass i Royal League. Sammen med VIF-trener Petter Myhre, skal eks-Stabæk-leder og eks-hoppsjef Aalbu ta klubben enda lengre: Til topps i Tippeligaen i 2007.

Nye spillere
– Jobben min blir å fortsette den sportslige fremgangen, og da må vi sørge for en god spillerstall i 2007. Hvordan vi gjør det, vet jeg ikke ennå, men jeg skal sørge for å innstille til styret og eierne at vi får finansiering på plass for å hente nye spillere, sier Aalbu.

Selv etter nok en maktdemonstrasjon i Royal League, mener Aalbu at laget kan bli bedre.

– Vi må hele tiden sørge for å utvikle mannskapet, ellers vil fremgangen stoppe opp.

Forlot Stabæk
Enkelte har stilt spørsmålstegn ved Aalbus stayerevne etter at han forlot en liknende stilling i Stabæk Fotball kort tid etter at han ble ansatt.

– I Stabæk kom jeg inn på feil tidspunkt. Klubben ville at jeg skulle fortsette, men måtte spare masse penger og kunne ikke satse like hardt lenger. Da valgte jeg å fratre stillingen, sier Aalbu, som spilte høyreback i Vålerenga på 80-tallet:

– Det er over 20 år siden jeg spilte her, men jeg har fulgt med hele veien. Det er noe spesielt med Vålerenga.

VIF-trener Petter Myhre ser fram til å jobbe med Aalbu:

– Vi har bruk for all kompetansen som er mulig, og med Aalbu på laget blir det et løft for Vålerenga. Det bør gi oss et spennende team i lagledelsen, sier Myhre, som heller ikke denne uken fikk skrevet under på trenerkontrakten. Han insisterer på at kun detaljer gjenstår i forhandlingene.

Super-Derek
Anført av en sprudlende Jan Derek Sørensen, var VIF klart bedre enn AIK nesten hele kampen gjennom. Særlig var starten av 2. omgang imponerende, da VIF scoret tre mål på sju minutter og avgjorde kampen foran 3469 tilskuere.

– Vi fikk inn friske og raske bein etter pause (Mohammed Fellah og Christian Grindheim), og de første 20 minuttene av 2. omgang var veldig bra. Så falt vi litt av igjen etter det, før vi var gode de siste fem minuttene, sier Myhre.

Eneste minuset var at både Thomas Holm, Ronny Johnsen og Kjetil Wæhler måtte ut med smeller.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere