Aalesund jublet for tidlig

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Rosenborg hentet opp gamletrenerens 2-0-ledelse.

04.05.13 19:51

AALESUND - ROSENBORG 2-2:

Det startet så bra for Rosenborg. Seier over Odd, seier over brann, seier over Sogndal. 9-0 på tre kamper, full pott.

Så kom nedturen. Uavgjort hjemme mot Start. 3-1-tap for Haugesund. 0-1 mot Sandnes Ulf, atpåtil hjemme.

Lørdag skulle trønderne revansjere seg etter tre seiersløse tippeligakamper, da gamletrener Jan Jönsson og Aalesund ventet på Color Line Stadion.

Og revansjen kom, uten at Rosenborg kunne juble over tre poeng.

Aalesund ledet nemlig 2-2, men et Rosenborg-lag som aldri ønsket å gi opp kom tilbake og sikret 2-2 i jugendbyen.

- Spesiell kamp
Det er garantert ikke Aalesund-trener Jan Jönsson fornøyd med. Svensken innrømte før kampen at oppgjøret kom til å bli spesielt, etter at han fikk sparken i Rosenborg i desember etter to tredjeplasser i Tippeligaen med trønderne.

- Jeg har ikke hatt tid til å tenke på det, for det har vært så intensivt inn mot kampen. Men det er nok mulig at det kjennes litt ekstra når vi nærmer oss 18.00, sa Jönsson til NRK før kampen.

Og intensiv ble også kampen, men drøyt midtveis i første omgang kunne Aalesund-treneren, -spillerne og -fansen roe nervene noe.

Da slo Fredrik Carlsen et hardt fri spark fra venstre, og Leke James raget høyest i feltet. Nigerianeren stanget ballen i mål fra seks meter, og 9385 tilskuere - minus noen bortefans - kunne juble.

Herlig treff fra unggutt
Etter scoringen tok Aalesund over initiativet i kampen, som fram til da hadde bølget fram og tilbake.

Etter hvilen fortsatte vertene å kjøre, og sju minutter etter pause fikk de oransje betalt for presset.

Unggutten Fredrik Ulvestad mottok ballen på omtrent 20 meter, brukte et touch for å legge den til rette, før 20-åringen likegodt banket kula opp i krysset til 2-0-ledelse.

Da så det vanskelig ut for bortelaget, som imidlertid ikke ville gi seg med det første.

Comeback
65 minutter var spilt da Rosenborg spilte seg gjennom Aalesunds forsvar, og Borek Dockal avsluttet. AaFK-keeper Grytebust reddet, men på returen var Tarik Elyounoussi frampå og satte ballen enkelt i det tomme nettet.

Og bare sju minutter senere var utligningen et faktum, da John Chibuke satte sitt første tippeligamål for sesongen etter at Tobias Mikkelsen hadde gjort forarbeidet.

Ingen av lagene klarte å avgjøre kampen, som dermed endte på samme måte som i fjor. Også den gangen endte oppgjøret mellom de to lagene på Color Line Stadion 2-2.

Nettavisen kommer tilbake med mer fra kampen!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.