RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aalesund på stopperjakt

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)
Sist oppdatert:
Aalesund risikerer å måtte spille store deler av vårsesongen uten de to førstevalgene på stopperplass. Nå vil klubben be NFF om tillatelse til å hente en erstatter.

Christian Steen sliter med en leddbåndskade, og blir borte i minst seks uker. I verste fall kan det gå tolv uker før den tidligere Rosenborg- og Glimt-spilleren er tilbake i aksjon. Og i helgens 2-1-seier over Odd Grenland måtte Peter Werni forlate banen med hjernerystelse.

Medisinsk vurdering
Werni har trent så smått de siste dagene, men AaFK ønsker ikke å benytte ham i kamp før han er helt kvitt smellen. Den tidligere LSK-stopperen skal til legeundersøkelse i ettermiddag. Dersom konklusjonen er at Werni blir borte fra fotballen i flere uker, kommer klubben til å be om dispensasjon til å hente inn en ny midtstopper, skriver Sunnmørsposten.

- Vi må først se an skaden til Peter. Han kan bli klar til søndagens kamp mot Ham-Kam, men det vet vi ikke før etter en medisinsk vurdering. Men dersom han ikke blir klar på en stund kommer vi til å be Norges Fotballforbund om dispensasjon til å hente inn en ny midtstopper, sier daglig leder i AaFK, Henrik Hoff, til TV 2 Nettavisen.

Vurderer flere
Hoff sier at Aalesund allerede har diskutert konkrete spillere.

- Vi har luftet noen navn internt. Reglementet til NFF sier nemlig at vi må ha avtale med spiller og klubb på plass før vi sender dispensasjonssøknaden.

- Er det primært lokale spillere dere har diskutert?

- Du får meg ikke til å komme med noen navn, men jeg kan si så mye som at vi diskuterer spillere fra hele Norge, sier Hoff.

Vanskelig
Like før første serierunde fikk Tromsø dispensasjon til å hente danske Bo Andersen da førstekeeper Knut Borch ble skadet. Men Hoff er ikke veldig optimistisk med tanke på AaFKs eventuelle søknad.

- Nei, jeg er redd den sitter uhyre langt inne. Det er vel sånn at vi nesten må ha problemer med å stille lag for å få dispensasjon. Det skal ikke være lett å få gjennomslag, og det vet vi. Men vi vet også at vi i hvert fall ikke får dispensasjon uten å søke.

Fagsjef i NFF, Thor Grønnerud, kan ikke si noe på generelt grunnlag om hva som skal til for å få dispensasjon, men sier at forbunder kommer til å kreve «mye dokumetasjon» av Aalesund.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere