RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aalesund rensker troppen

Sist oppdatert:
Flere Aalesund-spillere er i faresonen og risikerer oppsigelse i julepresang fra trener Per Joar Hansen.

Sunnmørsklubben akter ikke å bli kasteball i sitt tredje forsøk i Tippeligaen. Den sportslige ledelsen er i full gang med å renske troppen for å gjøre klar til nye spillere.

- Vi er på jakt etter 4-5 spillere som holder høyt tippeliganivå, sier Per Joar Hansen. Men vi må først og fremst til utlandet for å handle. Prisnivået i Norge er gått over alle støvleskaft, mener han.

Men den hittil eneste tilveksten i troppen er faktisk kjøpt i Norge: Bosman-spilleren Benjamin Kibebe(Tromsø) skrev under på en toårskontrakt med Aalesund tidligere denne uken.

I tillegg har sunnmøringene hatt islandske Kari Arnason(Djurgården) på besøk for å se på forholdene. Også tidligere Molde-kaptein Magnus Kihlberg(IFK Göteborg) er kontaktet med tanke på en overgang.

Må slutte
Når nye kommer til, må andre ut. Ungguttene Thomas Gjørtz(22), Kristoffer Tollås(21) og Oddbjørn Lie(19) har allerede fått marsjordre. Det samme har veteranen Herman Ekeberg(34).

Også Kabba Samura(25) er ferdig som Aalesund-spiller og har nå reist hjem til Sverige. Samura gjorde flere positive innhopp og scoret tre mål i løpet av sin korttidskontrakt i høst. Hansen vil likevel ikke forlenge kontrakten hans.

- Han var ikke spillertypen vi er ute etter, sier Hansen.

Aalesund-treneren varsler at enda flere spillere om kort tid må belage seg på å få beskjed om å bytte klubb.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere