HØDD - AaLESUND 1-2:

Aalesund var i utgangspunktet storfavoritt før onsdagens cupoppgjør mot Hødd, men kampen ble langt mer spennende enn hva tippeligalaget hadde trodd på forhånd. Hjemmelaget, som sliter i bunnen av Adeccoligaen, gikk i krigen med hjertet langt utenpå drakta og var bare en overtidsscoring fra å klare ekstraomganger.

God start
Det startet imidlertid oppskriftsmessig for Aalesund. Etter bare ni minutter ble Jonathan Parr spilt fin igjennom i bakrommet av Thor Hogne Aarøy. I duellen foran Hødd-målet, satte hjemmelagets Oddbjørn Lie ballen i eget mål. Resten av omgangen styrte Ålesund kampen greit og gikk til pause med en fortjent 1-0-ledelse, selv om Hødd hadde vært farlig frampå ved et par anledninger.

I andre omgang slo Hødd tilbake. I det 59. minutt utlignet Erik Sandal for hjemmelaget på et frispark. Skuddet gikk rett igjennom muren og Aalesund-keeper Andreas Lie så ikke utgangen på skuddet.

Overtidsmål
Etter dette bølget spillet mye frem og tilbake. Begge lag hadde gode sjanser til å avgjøre, men presisjonen foran mål var ikke god nok. Det så dermed ut til å gå mot ekstraomganger.

To minutter på overtid dukket imidlertid Ålesunds Tor Hogne Aarøy opp og avgjorde kampen med god heading. Spissen fikk stå helt alene foran mål og stanget ballen i nettet på sedvanlig vis. Like etterpå blåste dommeren av for full tid.

Høydepunkter:
91. min: 1-2! Tor Hogne Aarøy reddet Aalesund på overtid. Spissen stanget ballen i mål på sedvanlig vis.
82. min:
Aalesunds Lasse Olsen kom helt alene med keeper, men avsluttet over.
80. min: Dobbeltsjanse for Hødd. Først ble et skudd blokkert av Ålesunds keeper, mens returen ble satt over av Erik Sandal.
74. min: Tor Hogne Aarøy fikk headet mot mål fra 5-6 meter. Han prøvde å styre den i hjørnet, men den gikk like utenfor.
62. min: Ny Hødd mulighet. Målscorer Sandal fyrte av på halv volley, men keeper fikk fistet den over til hjørnespark.
59. min: 1-1! Erik Sandal utlignet for hjemmelaget. Målet kom etter at Hødd har vist gode tendenser så langt i andre omgang.
49. min: Ny god sjanse til Hødd. Oddbjørn Lie kom på et raid mot mål og fikk avsluttet.
Pause! Aalesund har vært det førende laget og leder fortjent 1-0 til pause. Hødd har imidlertid vært farlig frempå ved et par anledninger.
40. min: Hødds Andreas Rekdal fikk avsluttet, men Ålesunds keeper var på ballen. Returen ble plukket opp Joachim Magnussen, men nok en gang var keeper patent.
30. min: Stor sjanse til AaFK. Parr kom alene med keeper og prøvde en chip, men ballen gikk over.
9. min: 0-1! Selvmål av hjemmelagets Oddbjørn Lie i duell med Ålesunds Jonathan Parr.
18.00:
Kampen sparkes i gang.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene
Fotballgal? Prøv dette spillet!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).