*Nettavisen* Sport.

Aambø bekymret for idretten

Foto: Cornelius Poppe/SCANPIX

Tror flere enn alpinistene rammes av økonomiske nedgangstider.

17.03.09 20:24

Toppidrettssjef Jarle Aambø ser med bekymring på framtiden for norsk idrett. Grunnen er den økonomiske situasjonen, og Aambø frykter konsekvensene av at alle ressursene blir settes inn på toppnivå.

- Vi er i ferd med å spisse oss i hjel i norsk idrett. Det er ikke lett å skaffe penger til toppidretten i dagens marked. Det blir til at vi spisser og spisser, og da sier det seg selv at det blir tynt etter hvert. Til slutt brekker spissen, sier Aambø til NRK.

- Å ta vare på bredden og de som er bak toppene blir en mer og mer krevende øvelse, mener han.

Sparker alpintrenere
På tirsdag ble det klart at Norges Skiforbund sparker trenerne for de kvinnelige alpinistene - Wolfgang Frandl og Christian Mitter - ett år før kontrakten deres går ut.

Og Aambø tror ikke det stopper der.

- Det er flere idrettsgreiner enn alpint som står overfor store utfordringer i tiden som kommer, sier han til kanalen.

Kuttingen i alpinlandslaget skyldes tunge økonomiske tider, men sportssjefen i alpint, Jørund Li, tror alpinjentene fortsatt kan gjøre en solid innsats i neste års OL i Vancouver.

- Ikke ønskelig
- Vi har gode løsninger nå i vår og utover sommeren i samarbeid med Olympiatoppen. I tillegg må vi finne løsninger innenfor de strukturene vi har slik at vi kan prestere i OL og verdenscupen neste sesong, sier han til NRK.

Også europacuplaget i alpint rammes.

- Dette gjelder ikke bare på damesiden, men også på europacuplaget til herrene. Vi gjør dette fordi vi ikke har råd til å drifte disse strukturene lengre. Så dette er ikke ønskelig, men det er nødvendig fordi vi må ha gode løsninger på kort sikt som gjør at vi kan levere resultater også neste vinter, forklarer Li.

Kvinnelandslaget i alpint har denne sesongen bestått av de tre søstrene Løseth og Anne Marie Müller.

Sjekk siste sportsnytt her

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.