Aambø ny toppidrettssjef

Jarle Aambø (44) ble torsdag konstituert som toppidrettssjef i Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité.

Aambø overtar ledelsen av Olympiatoppen etter Bjørge Stensbøl, som går over i lederjobb i SAS Braathens.

"Jarle Aambø representerer den rette kompetansen for å sikre kontinuitet i det videre arbeidet i Olympiatoppen. I en periode der Bjørge Stensbøl er i ferd med å forlate Olympiatoppen og Åsne Havnelid ikke ønsker å bli vurdert som ny toppidrettssjef, så ønsket vi å ha på plass en leder som kan styre Olympiatoppen i denne overgangsfasen. Vi vil nå bruke litt tid på å se på hele situasjonen for Olympiatoppen hva angår ressursbruk og rammebetingelser før toppidrettssjef endelig ansattes. Dette er også et uttrykt ønske fra Jarle Aambø", sier konstituert generalsekretær Grete Johansen i en pressemelding.

Aambø har vært knyttet til Olympiatoppen siden 1993 som konsulent, daglig leder av Toppidrettssenteret og sist som assisterende toppidrettssjef. Han har også i denne perioden ledet en større satsing i Norges Tennisforbund, før han kom tilbake for fullt i Olympiatoppen i 2002.

Før han kom til Olympiatoppen var han i åtte år knyttet til Norges Skiforbund som rikstrener og landslagssjef i alpint. Aambø er utdannet ved Norges Idrettshøgskole og kommer opprinnelig fra Molde. Hans hovedidrett som aktiv har vært alpint.

- Jeg setter pris på tilliten og gleder meg til å lede Olympiatoppen i denne overgangsperioden. Det var viktig for meg at både NIF og jeg ønsket konstituering i første omgang, slik at vi får en avklaring omkring Olympiatoppens rammebetingelser, videre rolle og ressursbruk før endelig ansettelse av toppidrettssjef. For Olympiatoppen er det viktigste nå å ha fullt fokus på arbeidet frem mot OL i Athen, sier konstituert toppidrettssjef Jarle Aambø.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag