Aamodt: - Håper på et mirakel

Foto: (Scanpix)

Skøytesjef Finn Aamodt synes synd på løperne og publikum. Nå håper han på et mirakel natt til søndag, slik at EM kan fortsette.

15.01.06 10:00

HAMAR (TV 2 Nettavisen): - Jeg har en dårlig magefølelse, og er slett ikke sikker på at det blir løp i morgen, sier Aamodt til TV 2 Nettavisen.

Etter fire utsettelser av mennenes 5.000 meter, ble distansen til slutt utsatt til søndag. Dermed flyttes 10.000-meteren til mandag klokken 10.00. Men først må isen fryse igjen. Klokken 13.30 lørdag oppdaget man nemlig at Vikingskipet-dekket var i ferd med å smelte etter teknisk svikt.

- Innen klokken 03.00 i natt må kjølesystemet komme i gang igjen om vi skal få løp søndag. Forholdene var fantastiske på 500 i dag, og vi får ikke i nærheten av det nå. Dette er utrolig trist, og det er veldig synd på arrangørene. Men det er også synd på løperne og publikum, sier Finn Aamodt.

- Største skandalen
Sportssjefen er imidlertid kritisk til feilsjekkingen før stevnestart.

- Alt går galt samtidig - dette er en kombinasjon av Murphys lov og det at man ikke sjekker nok. Problemene med startpistolene var kanskje den største skandalen. Først når den klikker fire ganger, skifter man. Og så klikket reservepistolen også.

Arrangørkomiteens leder, Bjørn Ruud, mener issmeltingen er ren utur.

- Jeg føler ikke at dette er en skandale. Anlegget ble testet, men smeltingen skyldes rett og slett en teknisk feil. Jeg hadde følt meg langt verre om vi virkelig hadde gjort noe galt, men dette er uflaks, sier han.

- Sjekker ikke nok
- Ting går ikke av seg selv. Arrangørstaben er flink, men i Norge er vi generelt sett ikke flinke nok på detaljplan - vi sjekker ikke nok. Vi og utøverne trippelsjekker alt. Gjorde arrangøren det, spør Aamodt.

Teknisk driftsjef i Hamar OL-Anlegg (HOA), Jon Andersen, avviser at den tekniske svikten skyldes alderen på kjøleanlegget, som er oppdatert flere ganger siden det ble installert i 1992.

- Troppen tar svikten med godt humør. Det imponerer meg og gjør oss bare sterkere. De kan ikke fokuserer for mye på dette, for andre må jo ta seg av kjøleanlegget uansett.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.