Aamodt håper på to OL-jenter

I løpet av helgens skøyte-EM på Hamar håper Finn Aamodt og Peter Mueller at Maren Haugli får selskap i OL.

13.01.06 20:08

HAMAR (TV 2 Nettavisen): Foreløpig er bare Haugli tatt ut, men også Annette Bjelkevik er OL-kandidat, mener sportssjef Finn Aamodt og landslagstrener Peter Mueller.

- Både Annette og Hedvig Bjelkevik kan kvalifisere seg, og det ville vært bra om vi fikk med en kvinne til. Det er realistisk at Anette klarer et såpass godt 3000 meter-løp, for det er hun kapabel til, sier Mueller.

Aamodt forventer to ting fra kvinnene under helgens EM i Vikingeskipet:

- At Maren slår til på 5000 meter, gjerne med pallplass, og at Annette går en knallgod 3000 meter, for vi trenger henne i Torino. Men jeg tror hun må gjøre det rimelig bra for at Olympiatoppen skal ta henne ut. Annette må nok inn blant de fire til seks beste, tror jeg.

- Å være blant de ti beste sammenlagt er viktig, og jeg skal gjennomføre fire veldig gode distanser. OL er en spennende drøm, og det blir veldig spennende å se hvordan jeg gjør det på 3000. Den distansen er vktigst for meg, men jeg må prestere både på tid og plassering for å bli tatt ut. Og akkurat nå er det EM som er viktigst, sier Annette Bjelkevik til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.