RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aamodt kan få 18 måneders etterlønn

Sist oppdatert:
Mens Skøyteforbundet fortsatt sliter med økonomien, har Finn Aamodt sikret seg en solid utbetaling om han slutter.

Hvis Skøyteforbundets sykemeldte sportssjef slutter, eller blir sagt opp i løpet av april, utløser det 18 måneders etterlønn. I begynnelsen av mai er det to år siden Aamodt begynte i jobben, og etter den tid har han ni måneders etterlønn.

Det fremgår av note 6 i 2004-regnskapet til Norges Skøyteforbund.

Etter det TV 2 Nettavisen erfarer fikk Aamodt vel 450.000 i fastlønn da han begynte som sportssjef i mai 2004. I tillegg kommer lønn fra sponsorarbeid, noe som utgjør fra 400.000 og oppover.

- Helt bortreist
- Det er helt bortreist at en sluttpakke skal inngå i en ansettelsesavtale. Idretten har ikke så mye penger å rutte med at man skal dele dem ut, sier håndballpresident Sverre Arne Modahl på generelt grunnlag.

Modahl forteller at verken ledere, eller trenere i Håndballforbundet har etterlønnsavtaler.

- Det er selvsagt annerledes hvis man ikke klarer å samarbeide, da må man kanskje forhandle frem en løsning for å få en leder til å slutte.

Heller ikke lederen for landet største særforbund, generalsekretær Karen Espelund i NFF, eller landslagssjef Åge Hareide har sluttpakke-avtaler.

- Aldri hørt om det
- Vi bruker pengene våre til idrettsaktivitet istedenfor å belønne dårlige prestasjoner, fastslår fotballpresident Sondre Kåfjord.

Og utdyper:

- Sluttpakker av den typen som gis i næringslivet eksisterer ikke i vår verden, og du finner ikke mange eksempler på det i norsk idrett. Slik bør det også være, mener Kåfjord.

- Avtalte sluttpakker er det ingen tradisjon for i norsk idrett - jeg har aldri hørt om det før, tilføyer håndballpresident Sverre Arne Modahl.

Negativ egenkapital
Skøytepresident Terje Andersen vil ikke kommentere Finn Aamodts etterlønnskontrakt.

- Jeg ønsker ikke å diskutere en intern ansettelsesavtale.

Skøyteforbundet har i en årrekke slitt med økonomien, og ligger ifølge presidenten an til et underskudd på 4-500.000 i 2005. Dermed er den negative egenkapitalen på vel 1,5 millioner.

- Fjorårets underskudd er mindre enn fryktet og bedre enn budsjettert, så vi er fornøyd med resultatet. Og vi tjente bra på skøyte-EM i januar.

- Aamodt snart tilbake
- Med tanke på forbundets økonomiske situasjon, ser du at Aamodts etterlønnsavtale kan bli møtt med kritikk?

- Jeg ønsker ikke å gå noe mer inn på avtalen hans.

Ifølge Skøyteforbundets generalsekretær Morten Almaas har Finn Aamodt vært sykemeldt siden all-round-VM i Calgary i mars.

- Vi venter ham tilbake snart, sier Almaas.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere