Aamodt kan få 18 måneders etterlønn

Mens Skøyteforbundet fortsatt sliter med økonomien, har Finn Aamodt sikret seg en solid utbetaling om han slutter.

24.04.06 15:02

Hvis Skøyteforbundets sykemeldte sportssjef slutter, eller blir sagt opp i løpet av april, utløser det 18 måneders etterlønn. I begynnelsen av mai er det to år siden Aamodt begynte i jobben, og etter den tid har han ni måneders etterlønn.

Det fremgår av note 6 i 2004-regnskapet til Norges Skøyteforbund.

Etter det TV 2 Nettavisen erfarer fikk Aamodt vel 450.000 i fastlønn da han begynte som sportssjef i mai 2004. I tillegg kommer lønn fra sponsorarbeid, noe som utgjør fra 400.000 og oppover.

- Helt bortreist
- Det er helt bortreist at en sluttpakke skal inngå i en ansettelsesavtale. Idretten har ikke så mye penger å rutte med at man skal dele dem ut, sier håndballpresident Sverre Arne Modahl på generelt grunnlag.

Modahl forteller at verken ledere, eller trenere i Håndballforbundet har etterlønnsavtaler.

- Det er selvsagt annerledes hvis man ikke klarer å samarbeide, da må man kanskje forhandle frem en løsning for å få en leder til å slutte.

Heller ikke lederen for landet største særforbund, generalsekretær Karen Espelund i NFF, eller landslagssjef Åge Hareide har sluttpakke-avtaler.

- Aldri hørt om det
- Vi bruker pengene våre til idrettsaktivitet istedenfor å belønne dårlige prestasjoner, fastslår fotballpresident Sondre Kåfjord.

Og utdyper:

- Sluttpakker av den typen som gis i næringslivet eksisterer ikke i vår verden, og du finner ikke mange eksempler på det i norsk idrett. Slik bør det også være, mener Kåfjord.

- Avtalte sluttpakker er det ingen tradisjon for i norsk idrett - jeg har aldri hørt om det før, tilføyer håndballpresident Sverre Arne Modahl.

Negativ egenkapital
Skøytepresident Terje Andersen vil ikke kommentere Finn Aamodts etterlønnskontrakt.

- Jeg ønsker ikke å diskutere en intern ansettelsesavtale.

Skøyteforbundet har i en årrekke slitt med økonomien, og ligger ifølge presidenten an til et underskudd på 4-500.000 i 2005. Dermed er den negative egenkapitalen på vel 1,5 millioner.

- Fjorårets underskudd er mindre enn fryktet og bedre enn budsjettert, så vi er fornøyd med resultatet. Og vi tjente bra på skøyte-EM i januar.

- Aamodt snart tilbake
- Med tanke på forbundets økonomiske situasjon, ser du at Aamodts etterlønnsavtale kan bli møtt med kritikk?

- Jeg ønsker ikke å gå noe mer inn på avtalen hans.

Ifølge Skøyteforbundets generalsekretær Morten Almaas har Finn Aamodt vært sykemeldt siden all-round-VM i Calgary i mars.

- Vi venter ham tilbake snart, sier Almaas.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag