*Nettavisen* Sport.

Aamodt kan rekke kombinasjonen

Foto: Tor Richardsen (Scanpix)

Kjetil André Aamodt er på bedringens vei etter at han skadet seg under søndagens utfor. Nå åpner han for å kjøre kombinasjonen.

13.02.06 18:16

SAN SICARIO (TV 2 Nettavisen): Aamodt pådro seg en leddbåndskade i sitt venstre kne 20 sekunder ut i OL-utforrennet i Sestriere søndag ettermiddag.

Aamodt sa etter målpassering at han fryktet at hele OL kunne vært ødelagt. Men etter ett døgns behandling er tidenes mestvinnende alpinist på bedringens vei.

Alpinlandslagets lege Arild Danielsen sa til TV 2 Nettavisen søndag at Aamodt må stå over tirsdagens kombinasjon – og at han var usikker til lørdagens super-G-renn. Nå åpner imidlertid landslagsledelsen for at Aamodt likevel kan komme til å stille på startstreken.

Landslagslege Lars Engebretsen opplyser i et pressemelding at tilstanden fremdeles er uforandret, men at smertene i Aamodts kne er blitt mindre.

- Smertene vil begrense aktiviteten til Aamodt fremover. Han ønsker å kjøre oppvarming foran morgendagens kombinasjonsrenn. Hvorvidt han stiller til start vil det bli tatt stilling til etter oppvarmingen etter samråd mellom utøver og lege, opplyser alpinlandslagets pressetalsmann Lars Otto Bjørnland mandag ettermiddag.

Han sier samtidig at Aamodt resten av mandagen vil holde seg mest mulig i ro, og får fysioterapi og antiinflammatorisk behandling.

Lars Engebretsen sa søndag at Aamodt ikke kan kjøre på ski på ski de tre-fire første dagene, men at det er mulig at han kan bli klar for start med tanke på lørdagens super-G.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.