RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aamodt og Mueller dropper lønna

(foto: scanpix)
Sist oppdatert:
Skøyteforbundet bryter med hovedsponsor Unofon etter betalingstørke fra teleselskapets side. - Peter og jeg avstår fra lønn inntil ny sponsor er på plass, sier sportssjef Finn Aamodt.

Unofon er Skøyteforbundets tyngste sponsor med 2,5 millioner i år. Sponsorbudsjettet utgjør totalt 3,2 millioner av en toppsatsning på 4,9 millioner, og utbetalingene fra teleselskapet skulle komme kvartalsvis.

Men bare 625.000 er kommet inn, i tillegg til 400.000 i VM-bonuser til landslagsløperne.

- Etter flere forsøk på å få til oppklaringsmøter, bryter vi nå med Unofon og jakter videre på en ny hovedsponsor. Samtidig må vi jobbe med spareplanen, sier Aamodt til TV 2 Nettavisen.

Han er optimistisk, og har mottatt en rekke positive sponsorhenvendelser den siste uken.

- Ingenting er konkret, så inntil vi har en underskrift, må Peter og jeg leve på kjerringene våre, sier sportssjef Finn Aamodt.

Nå håper han at en ny hovedsponsor er på plass innen landslagsløperne kommer hjem fra treningsleir i Frankrike neste onsdag.

- Heldigvis har løperne fått de 400.000 de hadde til gode i prestasjonsbonuser. Det var viktig for oss, og jeg orker ikke tanken på å måtte legge frem kuttlisten for dem. Det håper jeg å slippe, sier sportssjefen.

Dersom forbundet ikke finner ny hovedsponsor, er det høyaktuelt å kutte ned på landslagstroppen og å droppe alle utenlandssamlinger frem mot Torino-OL. Målsetningen om å ta tre til fire medaljer står antakelig for fall, og det kan bli vanskelig å holde på suksesstrener Peter Mueller.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere