Gå til sidens hovedinnhold

Aamodt om Hushovd: - En banebrytende profil

Idrettskjendisene hyller Thor Hushovd.

Idrettskjendisene står fredag i kø for å hylle Thor Hushovd. "Oksen fra Grimstad" legger opp som syklist etter en helt fantastisk karriere. Det opplyste han om på en pressekonferanse tidligere på dagen.

Kjetil André Aamodt, som er firedobbelt olympisk mester i alpint, er full av beundring for Hushovd, og mener han har vært en pioner i sykkelsporten.

- Jeg finner nesten ikke ord. Jeg får ikke fullrost ham nok. Han har vært en vanvittig idrettsutøver og en banebrytende profil. En strålende ambassadør for sykkelsporten i Norge, sier Kjetil André Aamodt til Nettavisen.

- Har inspirert mange
Aamodt mener Hushovd skal ha mye av æren for den oppblomstringen vi har sett i interesse for sykkelsporten her hjemme.

- Den bølgen av norske syklister vi ser i dag, er mye på grunn av Thor. Det å vinne VM i landeveissykling, samt å vinne etappeseire i Tour de France, er en utrolig prestasjon som har inspirert mange.

Alpint-legenden er også svært imponert av personen Thor Hushovd.

- Han representerer alltid de rette verdiene og har betydd veldig mye for idretts-Norge. Han fremstår i tillegg som en utrolig flott person.

- Trist
Enduro-fører Pål Anders Ullevålseter har fulgt Hushovd tett gjennom hele karrieren, og synes det er trist at Grimstad-gutten nå har bestemt seg for å gi seg.

Ullevålseter, som er kjent som eneste den nordmannen som har gjennomført ørkenrallyet Rally Dakar, mener det imidlertid står respekt av avgjørelsen.

- For oss som har fulgt han hele veien, er jo dette litt trist. Jeg har sittet time etter time og fulgt med på ham, og han har gitt meg noen helt fantastiske øyeblikk.

- Men det er nok helt sikkert rett tidspunkt å legge opp på for Thor. Jeg er sikker på at det er en avgjørelse han har tatt med hjertet. Det blir nok fint for ham, selv om han nok vil få abstinenser den første tiden, sier Ullevålseter til Nettavisen.

- En inspirasjon
Ullevålseter legger til at Hushovd har vært en inspirasjon for ham og andre idretsprofiler i Norge.

- Den viljen han viser og måten han representerer verdiene sine, smitter over på oss andre. Spesielt når det butter litt i mot. Da er Thor en stor inspirasjon.

Enduro-føreren sparer ikke på konfekten når Nettavisen ber ham beskrive idrettsutøveren Thor Hushovd.

- Han er en fantastisk utøver. En bauta, rett og slett. Han fremstår som en som virkelig elsker det han driver med, og det er nok det som er oppskriften på suksess, bedyrer Ullevålseter.

Også sykkelkollega Edvald Boasson Hagen synes det er trist at Hushovd gir seg. De to har kjempet sammen i Tour de France, og ordnet til og med en norsk dobbeltseier i 2011.

Overrasket
Boasson Hagen erkjenner at fredagens nyhet overrasket ham.

- Det er leit at han gir seg. Han har vært med i mange år, og han har vært en meget god syklist.

- Han har hatt noen tøffe år, men jeg er litt overrasket over at han legger opp etter denne sesongen, sier Boasson Hagen til NTB.

Boasson Hagen har mange flotte minner med "oksen fra Grimstad", men trekker, ikke uventet, frem dobbeltseieren fra Tour de France.

- Det er absolutt øyeblikk jeg husker. Det var også veldig stort da han ble verdensmester, sier han.

Sky-rytteren, som ikke skal delta i årets Tour de France, legger til at Hushovd har vært en stor inspirasjon for ham.

Pushet hverandre
- Vi har syklet mye sammen og pushet hverandre. Jeg er blitt motivert av å sykle med ham.

Hushovd legger opp etter en utrolig karriere, med ni etappeseire i Tour de France, samt VM-tittel i landeveissykling. Hushovd har også vunnet den grønne poengtrøya i Tour de France ved to anledninger.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget