Aarøy og Annan slipper straff

Foto: Svein Ove Ekornesvaag (Scanpix)

Tor Hogne Aarøy får kritikk av NFF, men både han og Anthony Annan slipper straff.

20.04.10 15:56

- Det er litt for tidlig å fastslå hundre prosent, men ut fra det bevismaterialet som ligger til grunn kommer vi ikke til å reise påtale mot verken Tor Hogne Aarøy eller Anthony Annan,

Det sier lederen i Fotballforbundets nyoppnevnte påtalenemnd, Egil André Berglund, til Nettavisen tirsdag ettermiddag. Påtalenemnda ble opprettet på Fotballtinget i mars, og har mandat til å reise sak overfor Doms- og sanksjonsutvalget i NFF.

- Vi kan vurdere påtale dersom dommer har oversett forseelser med en strafferamme på minimum tre kampers karantene, forklarer Bergum.

Les også:
Annan beskylder Aarøy for rasisme
Rekdal forsvarer Aarøy
Slakter Rekdals Aarøy-forsvar

- I grenseland
Når det gjelder Anthony Annans påståtte biting, sier Berglund følgende:

- Det er et uklart faktum. Slik bevis-situasjonen er, vil ikke påtalenemnda innstille til sak.

I klartekst: Det finnes ikke bilder som beviser at Aarøy har rett i sine påstander.

Når det gjelder Tor Hogne Aarøys uttalelser, legger nemnda foreløpig til grunn det som er kommet fram i media – altså at Aarøy skal ha kalt Annan «idiot» og «jævla afrikaner», noe Aarøy selv har bekreftet.

- Dette er heller ikke dokumentert. Men hvis det var dette som ble sagt, er det i grenseland. Vi har imidlertid vurdert det til ikke å være rasistisk.

- Men vi synes det er uheldig og usaklig av Aarøy, sier Berglund.

- Klubbanliggende
Fotballstyret har ikke lenger rett til å reise påtale overfor Doms- og sanksjonsutvalget, men fotballpresident Yngve Hallén stiller seg bak påtalenemnda i denne saken.

- Oppførsel må skapes på arbeidsplassen. Nå ser vi på dette som et klubbanliggende, og jeg regner med at arbeidsgiverne – i dette tilfellet Aalesund og Rosenborg – tar de nødvendige grep, sier Hallén til Nettavisen.

Han vil ikke kommentere Aarøys påståtte uttalelser konkret.

- Men generelt er det sånn at mennesker er ulike på hvordan de oppfatter ting. Og den som mottar oppfatter ikke nødvendigvis det samme som den som sier det mener.

- Derfor er den unødvendig å slenge ukvemsord mot hverandre uansett. Og rasistiske utsagn er naturligvis uakseptable, sier Hallén til Nettavisen.

- Brudd på spillets regler
- Aalesund-trener Kjetil Rekdal sier tirsdag at det er vanlig mørkhudede spillere oppfatter ting som rasistisk når de havner i trøbbel. Hva sier du til en slik påstand?

- Jeg vil ikke kommentere det heller direkte, men det jeg kan si, er at slik jeg opplever det, har mange fargede faktisk ei ganske høy tålegrense. Det er det stikk motsatte av det du siterer Rekdal på. Men dette er individuelt, understreker Hallén.

Han tar samtidig avstand fra Annans påståtte oppførsel.

- Hvis det er riktig, er det brudd på spillets regler, og det ville vært feil å si at det er akseptabelt. Regelbrudd skal slås ned på, fastslår fotballpresidenten.

PS. Ifølge 100 % Fotball skværet Anthony Annan og Tor Hogne Aarøy opp i en telefonsamtale tirsdag.

- Jeg har snakket med Aarøy om det som skjedde på banen i går, og vi har begge sagt unnskyld til hverandre. Vi er begge enige om at det var ikke var fair play det som skjedde under kampen, og har nå bestemt oss for å legge det bak oss, sier Annan til RBK.no.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.