RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aasvold fikk «proffsesongen» spolert av kyssesyken

Sist oppdatert:
Men selv om det går dårlig på sykkelen, slår han til på hjemmebane.

Lorents Ola Aasvold, Team Plussbank, har fått spolert sesongen på grunn av mykoplasma og kyssesyken. Nå venter babylykke, ny leilighet og avgjørelsen om videre sykkelkarriere eller ikke.

- Kroppen var ubrukelig da jeg trente sammen med laget i Frankrike før sesongen startet. Jeg ble slått ut av influensa to ganger på treningsleirene. I tillegg sov jeg dårlig og våknet av svettetokter. Jeg var også sur og grinet, som selvfølgelig er helt uvanlig meg, sier Aasvold.

Han ler av det i etterkant.

- Ingrid sa allerede i mars at hun trodde jeg hadde kyssesyken. Jeg trodde så klart ikke på det, sier Aasvold.

«Aldri» vært syk før
Etter en skuffende sesongdebut reiste han til Norge hvor han tok blodprøver. De slo ikke positivt ut på noen virusinfeksjonen.

- Legen sier viruset raskt er ute av kroppen. På prøvene jeg har fått svar på nå er det restene man ser spor av. Man må se ting litt i sammenheng, og det er vanskelig å sette noen start- og sluttidspunkt, men det er nærliggende å tro jeg har vært redusert allerede før sesongen startet, sier Lorents.

Han bedyrer at han aldri før har vært syk mer enn én dag om gangen tidligere.

- Jeg trodde jeg var immun mot sykdom. Derfor kjørte jeg med mottoet «med vondt skal vondt fordrives». Det var nok litt lite gjennomtenkt, og jeg burde snakket bedre med Atle, men da måtte jeg kanskje trent mindre, og det gikk fint på langkjøringene, det var ingen problem, det var på de harde øktene jeg kjente det, sier Aasvold.

Sammen med Atle Kvålsvoll, Aasvolds trener og sportsdirektør i Team Plussbank, valgte de etter sesongstarten å hvile kroppen i form fram mot et av vårsesongens mål, Glava tour.

- Det gikk bra de første etappene, men kroppen tålte ingenting. Jeg ble syk igjen etter løpet, som gjorde at jeg også måtte droppe NM. Etter det har det vært av og på. Noen vanlige dager, andre som ikke fungerer i det hele tatt, sier Aasvold.

- Lettet
Aasvold avsluttet sesongen med den avsluttende norgescuprunden med målgang på Fredriksten festning. Sondre Holst Enger vant løpet og norgescupen sammenlagt. Det har Aasvold gjort to ganger tidligere. Nå er han usikker på om sykkelkarrieren fortsetter.

- Jeg må se fremover, og skal ha noen møter med Atle etter VM. Når man blir frakjørt av ryttere jeg kjørte ring rundt før, blir man litt revansjesugen. På den andre siden har jeg lært mye av denne sesongen, av å sykle dårlig, sier Aasvold.

Han forklarer at legene sier det er flere grader av kyssesyken. Noen blir slått helt ut og ligger flere uker i senga. Andre blir redusert, men merker knapt at de har viruset. Man skal ikke trene når man har kyssesyken.

- Jeg «bikket aldri over kanten» og ble sengeliggende. Jeg er først og fremst lettet over at jeg vet hvorfor jeg har syklet dårlig. Jeg har noe å skylde på, om ikke annet. Motivasjonen har vært dårlig, og tankene har gått på om jeg har trent bra og nok, og om jeg har spist riktig. Diagnosen var en lettelse, sier Aasvold.

I sport og kjærlighet
Før den startet uttalte han til procycling.no at «blir jeg ikke proff etter årets sesong, slutter jeg». For å oppnå målet pakket snåsningen sykkel og forlovede, Ingrid Småli, og flyttet til Frankrike for et drøyt år siden. Perfekte treningsforhold gjennom vinteren var motivasjonen. Og selv om prosjektet kanskje ikke bar frukter sykkelmessig, slår han til på hjemmebane. Ny leilighet og et aprilbarn i anmarsj.

- Det å få baby kan være positivt for meg. Da får jeg kanskje noe mer å tenke på. Jeg tror ikke problemet mitt ligger i at jeg bruker for liten tid med syklingen, sier Aasvold.

- Ingrid vil at jeg skal gjøre det jeg har lyst til. Men jeg tror hun blir sur hvis jeg fortsetter karrieren og angrer i januar, sier Aasvold.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere