Stabæk har vunnet drakampen om signaturen til spisstalentet Abdul-Basit Agouda. 18-åringen er uten kontrakt etter at hans tidligere avtale med Strømsgodset gikk ut ved nyttår.

Angriperen har blitt koblet med engelske Leeds, så vel som italienske klubber, men vil etter alle solemerker skrive under på en kontrakt med Toni Ordinas' menn innen kort tid.

Han har tidligere også vært på prøvespill i Serie A-klubben Udinese og Fulham i engelske Championship.

Les mer: Her er vinterens overganger i Eliteserien

- Vi er enige

Agoudas agent, Atta Aneke, bekrefter at det pågår forhandlinger for å få avtalen på plass for den talentfulle angriperen.

- Det stemmer at vi snakker med Stabæk angående en overgang for Abdul-Basit. Vi er enige om hans personlig kontrakt, men det gjenstår fortsatt et par ting Strømsgodset og Stabæk må diskutere før vi kommer helt i mål, sier Aneke til Nettavisen.

Stabæk-direktør Inge André Olsen bekrefter også at de regner med at Agouda blir Stabæk-spiller innen kort tid.

- Ja, vi holder på og har holdt på med denne avtalen en stund. Han er her og trener, og så gjenstår det noen detaljer vi må få i orden med Strømsgodset, sier Olsen til Nettavisen.

Han forteller at det dreier seg om å få på plass en struktur for utdanningskompensasjon og videresalgsprosenter før avtalen er hundre prosent klar.

- Vi må prøve å bli enige om strukturen på dette, han har vært hos dem i noen år, og nå som han bytter over til oss så må det ligge en avtale i bunnen. Vi skal få på plass noen detaljer, men vi regner med at dette går i orden da vi har en god tone med Strømsgodset.

- Vi tenker at alt er på plass i begynnelsen av neste uke, sier Olsen.

Aneke ønsker ikke å gi noen tidsramme for når det kan forventes at avtalen er ferdigstilt, men er optimistisk til at Agouda snart kan kalle Nadderud sin nye hjemmebane.

- Vi håper og tror at avtalen med Stabæk går i boks, sier Aneke.

Agouda fikk et innhopp mot Sogndal på tampen av 2017-sesongen i Eliteserien, og kom fra benken i cupoppgjøret mot Åssiden i cupen. Der noterte han seg for en scoring.

Les mer: - Coutinho-avtalen er snart i boks

Ingen Ohi-bud

Olsen avviser at Agoudas inntreden betyr at det nærmer seg et salg av storscorer Ohi Omoijuanfo.

- Nei, vi veldig fornøyde med å ha Ohi i Stabæk, og det samme går også for Franck Boli, samt flere av våre unge angripere. Vi ser på Agouda som en spiller som skal være med å konkurrere, og som vi kan utvikle over tid, sier Olsen.

Han forteller at det ikke har kommet noe bud på 23-åringen som scoret hele 17 mål for Stabæk i 2017-sesongen.

- Vi er åpne for å selge ham for rett pris, men det er ikke vi som bestemmer hvilken klubb det blir. De interesserte klubbene må nesten bestemme hva de selv ønsker å gjøre.

- Det eneste vi kan ta beslutning på er at når det skulle komme bud om det da er godt nok til at Stabæk ønsker å selge, sier Olsen.