*Nettavisen* Sport.

Abelvik Rød og Johannessen imponerte i oppvisning mot Portugal: - Vi kan ikke vente at Sagosen skal score 12 mål hver gang

STORSPILTE: Magnus Abelvik Rød.

STORSPILTE: Magnus Abelvik Rød. Foto: Ole Martin Wold (NTB scanpix)

Da Sander Sagosen fikk hvile litt var det andre spillere som tok ansvar. TV3-ekspert Kristian Kjelling hyller bredden i det norske laget.

14.01.20 23:10

PORTUGAL - NORGE 28-34:

TRONDHEIM (Nettavisen): De norske håndballgutta tok sin tredje strake seier i EM tirsdag kveld da Portugal ble slått i Trondheim Spektrum. En gnistrende start på andre omgang bidro sterkt til å sikre to nye poeng.

Det betyr at Norge tar med seg to poeng inn i hovedrunden som spilles i svenske Malmø. Der skal det spilles fire nye knalltøffe kamper.

Kjelling: - Verdensklasselag

Mye har handlet om Sander Sagosen fram til nå i EM, men tirsdag var det flere som fram med storspill. Gøran Johannessen og Magnus Abelvik Rød var blant dem som var toneangivende.

TV3-ekspert Kristian Kjelling mener dette viser hvor stor bredde Norge har.

- Det er et verdensklasselag. En mann som ikke har lykkes så mye i mesterskapet (Johannesen) står fram. Det er et vanvittig godt lag Christian Berge styrer.

- Fy flate hvor mange gode spillere det er på dette laget her, sa Kjelling.

Makker Daniel Høglund var med på notene.

- Enestående, rett og slett. Det er et enestående lag vi har sett her i Trondheim, og vi får en enestående avslutning, sa kommentatoren.

Magnus Jøndal ble til slutt toppscorer for det norske laget med sju mål, mens Magnus Abelvik Rød og Gøran Johannessen fulgte bak med seks mål begge to.

Abelvik Rød: - Veldig viktig

Etter kampen var de norske spillerne helt klare på at det som skjedde mot Portugal, at flere spillere sto fram og storspilte, blir viktig videre i EM.

- Det er veldig viktig at vi kommer i gang med hele kollektivet og hele laget, det viser at vi har flere strenger å spille på, og at Sander ikke alltid trenger å være så dominerende som han har vært. Vi er veldig avhengig av ham, selvfølgelig, men vi andre er også nødt til å ta ansvar, sier Abelvik Rød til Nettavisen.

- Vi har spilt et par landskamper uten ham og da ser vi forskjellen. Da må vi finne rollene våre på en helt annen måte. Nå han sitter på benken, slik han gjør litt i andre omgang der, så er det viktig at vi er på og at vi tør å ta ansvar og ikke bare søker til ham, forteller den norske høyrebacken.

Han mener oppvisningen mot Portugal gir alle ekstra selvtillit.

- Det er helt klart. Vi drar til Malmø med en god følelse. Det at vi er klare til å møte de lagene vi møter der er en klar fordel og at vi ikke avslutter litt sånn halvarrogant.

- Sander må få noen hvilepauser

Johannessen fikk som nvent også en opptur. Han er enig med lagkompisen i at det er viktig for de norske gutta å levere uten Sagosen i ny og ne, for det kan komme perioder der stjernen ikke er i form eller ikke er tilgjengelig.

Klikk på bildet for å forstørre. LØSNET: Gøran Johannessen har slitt litt så langt i EM, men mot Portugal løsnet det.

LØSNET: Gøran Johannessen har slitt litt så langt i EM, men mot Portugal løsnet det. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

- Sander gjør ikke like mange mål, men spiller heller ikke like mye. Det er viktig at Sander får en hvilepause for vi har mange kamper igjen, forhåpentligvis seks. Da er det deilig at vi kan bytte litt, sier han på spørsmål fra Nettavisen.

- Det blir viktig om Sander ikke har dagen en gang, at vi kan komme inn å hjelpe laget, for vi kan ikke vente at Sander skal score 12 mål i hver kamp, sier Johannessen.

Tøft og fysisk

Norge tok ledelsen tidlig ved linjespiller Petter Øverby og det skulle gå drøye fire minutter av kampen før Portugal slo tilbake og utlignet til 1-1.

Som ventet ble det en tøff og fysisk batalje mot portugiserne og lagene fulgte hverandre tett innledningsvis. Etter ti minutter sto det 5-5. Torbjørn Bergerud fikk en god start i det norske målet og plukket flere baller, mens Norge så ut til å ha et grep på Portugals gode målvakt Alfredo Quintana.

Alt gikk imidlertid ikke på skinner og en periode var det en del norsk rot offensivt. Det ga portugiserne muligheten til å kjøre noen overganger som de utnyttet bra.

Magnus Abelvik Rød hadde ikke fått vist sitt beste i EM før tirsdagens kamp, men i første omgang mot Portugal var Flensburg-spilleren i sitt ess og effektiv i angrep.

Etter kvarteret spilt i Trondheim Spektrum hadde det norske laget tilrevet seg et lite initiativ og var foran med tre mål på stillingen 9-6.

Abelvik Rød i form

Nevnte Abelvik Rød hoppet uredd inn gang på gang i angrep og fikk seg en real trøkk i møte med det portugisiske forsvaret. Han ble liggende nede etter det som så ut til å være en trøkk i magen, men etter litt behandling reiste han seg til stor jubel fra publikum.

22-åringen fortsatte å krige og etter 20 minutter sto det 11-8 til Norge.

Portugal nektet imidlertid å slippe Norge for langt foran og de siste ti minuttene knappet de inn igjen den lille luken. Etter 25 minutter var de bare ett mål bak igjen på 13-12.

Mot slutten av omgangen pådro Norge seg noen tominuttere og dermed ble det ingen stor luke. Norge ledet, men kun med to mål på 16-14.

Abelvik Rød scoret seks ganger for Norge i løpet av første omgang. Sander Sagosen, som hadde herjet i de to foregående oppgjørene i EM, ble godt passet på og var ikke like sentral. Han gjorde noen tekniske feil som han vanligvis ikke pleier å gjøre.

For Portugal var Antonio Areia toppscorer ved pause med fire fulltreffere.

Gnistrende start

Norge fikk en gnistrende start på andre omgang og løp portugiserne i senk. Etter drøye fire minutter av omgangen var Norge foran med fem mål på stillingen 20-15.

Da tok Portugal timeout og fikk litt skikk på ting igjen, men de norske håndballgutta så ut til å storkose seg nå og fortsette å male på. 24-18 var ledelsen etter drøye ti minutter.

Sagosen kom bedre med etter pause, mens Johannessen fortsatte der han slapp før pause og banket inn scoring på scoring.

Til tross for Norges enorme start, nektet Portugal å gi seg og kjempet seg inn i kampen igjen. Den norske luken var likevel en realitet og etter 15 minutter var Norge fortsatt fem mål foran.

Kantspiller Magnus Jøndal hadde også en god dag på jobben i tirsdagens kamp og klatret oppover på scoringslisten i andre omgang, etter to mål i første.

Selv om det var nerve i kampen til helt mot slutten, slapp ikke Norge portugiserne inn igjen i kampen og vant til slutt med 34-28.

Dramatikken mot Portugal kunne du følge i Nettavisens livesenter:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.