RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Abortprest ødela for OL-gull

Foto: Scanpix/Reuters
Sist oppdatert:
Abortpresten Cornelius Horan ødela British Grand Prix på Silverstone i fjor. I går fratok han Vanderlei de Lima et nær sikkert gull i OL.

Den tidligere presten, som sliter med psykiske problemer, løp ut fra folkemengden og dyttet den daværende lederen av OL-maratonet ut av veien.

Brasilianeren hadde da ledet løpet lenge, og så ut til å gå mot et sikkert gull. Horan, som hadde kledd seg opp i en rød kilt og svart beret, sjokkerte naturlig nok de Lima, som imidlertid kom seg på beina igjen og fullførte løpet til en bronsemedalje. Stefano Baldini fra Italia vant foran amerikanske Mebrahtom Keflezighi.

Tilskuerne tok tak i Horan til politiet kom til åstedet. På ryggen hans sto det: «Israel innfrir profetien» og «Jesus kommer snart, sier Bibelen. Grand Prix-presten».

Skandale
Hendelsen var en skandale av dimensjoner for arrangørene av OL, som i løpet av den første uka måtte ta en ny titt på sikkerhetsopplegget sitt etter at en tilskuer hoppet i bassenget under en stupekonkurranse.

Etter å ha fullført løpet, sa de Lima at episoden kostet ham gullet.

- Jeg ble veldig sjokkert. Jeg er glad for bronsen, men jeg ga alt for gullet da han angrep meg. Jeg er ikke skadet fysisk, men han fikk meg ut av rytmen. Jeg er sikker på at jeg hadde vunnet om det ikke hadde vært for denne gale idioten, sa de Lima.

IOC kunngjorde straks etter løpet at de Lima, som et slags plaster på såret, får Pierre de Coubertin-medaljen for sin innsats.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere