RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Abramovich mistenkt for skattesvindel

Sist oppdatert:
Russlands president Vladimir Putin har beordret gransking av Chelsea-eier Roman Abramovichs oljeforretninger.

Abramovichs oljeselskap Sibneft er mistenkt for å brutt loven på 90-tallet, da daværende president Boris Jeltsin tillot salg av statlige konsesjoner, skriver Daily Mail.

Milliarder
Flere forretningsmenn som i dag er styrtrike, er mistenkt for å ha unndratt enorme summer penger fra den russiske staten. Sibneft kan ifølge avisen ha tjent milliarder på ulovlig vis.

I julehelgen advarte Putin de ulike forretningsmennene med at de trolig har brutt loven og at de risikerer tiltale. Advarselen kom etter et møte mellom presidenten og det russiske finansministeriets ordfører, Sergej Stepasjin.

Skodde seg på staten
De kom fram til at flere av de største oljemogulene hadde skodd seg på statens bekostning under Boris Jeltsins dager. Russlands rikeste forretningsmann, Mikhail Khodorkovskij, er allerede tiltalt for bedragerier i forbindelse med privatiseringen av oljegiganten Yukos.

Russlands største oljeselskap, Lukoil, er neste i rekken til å bli gransket. Selskapet ble grunnlagt av Ralif Safin, milliardæren som er den siste til å melde sin interesse angående å kjøpe Manchester United.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere