Abramovitsjs første Chelsea-tap

Chelsea-eier Roman Abramovitsj ristet oppgitt på hodet da lagets keeper Carlo Cudicini slapp inn et tabbemål av de store. Dermed gikk ” Chelski” på årets første ligatap.

18.10.03 19:20

ARSENAL – CHELSEA 1-2: Cudicini snappet et innlegg fra høyre, men mistet ballen rett i bena på Arsenal-spissen Thierry Henry som løp ballen i mål. Tabben var nesten i Bjarte Flem- og Thomas André Ødegaard-kategorien, og den italienske målvakten ble liggende igjen i gresset med hendene foran ansiktet.

På tribunen viste TV-bildene en tydelig oppgitt Abramovitsj, og kanskje betyr det at den kjøpekåte klubbeieren snart henter en ny keeper til Chelsea?

Kjappe scoringer

Etter Edus scoring bare fire minutter ut i kampen, kom Chelsea kjapt tilbak. En italiensk spiss med 80-tallssveis, Hernan Crespo, utliknet til 1-1 med et fantastisk bananskudd fra kanten av 16-meteren.

Sammen med rumenske Adrian Mutu skapte Crespo flere farligheter på topp og Sol Campbell & Co. i Arsenal-forsvaret slet med å holde følge. De mange kvalitetsspillerne på begge lag sørget for flere sjanser begge veier, og da lagene gikk til pause var kampen helt åpen.

Kjørte over

Utover i 2. omgang tok Arsenal mer og mer over, og satt innpå spissene Kanu og Bergkamp for å senke gjestene en gang for alle. Men de store sjansene uteble og mye noe av futten var gått ut av laget da Cudicini serverte rødtrøyene scoringen på sølvfat.

Det var en trist avslutning for Cudicini, som helt fram til da hadde spilt strålende og vist den tryggheten en keeper skal ha under sterkt press. Helt på tampen holdt innbytter Joe Cole på å redde det ene poenget, men Chelseas første tap i år var et faktum. Manchester United-manager Alex Ferguson spøkte før oppgjøret at han håpet begge lag ville tape.

Han fikk iallfall ett ønske oppfylt.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.