Absalons drøm om OL-trippel knust

Hadleigh Farm (NTB-AFP): Franske Julien Absalon kunne vunnet sitt tredje strake OL-gull i terrengsykling rundbane, men måtte gi tapt etter en punktering. Tsjekkiske Jaroslav Kulhavý vant konkurransen etter en råsterk innspurt.

12.08.12 18:01

2004- og 2008-mester Absalon (31) led samme skjebne som norske Gunn-Rita Dahle Flesjå og brøt rittet allerede på den andre av sju runder etter en punktering.

- Dekket mitt var flatt på den første runden. Det var det verst tenkelige scenarioet for meg. En mekanisk feil er det verste. Jeg tror dekket mitt ble flatt gradvis. Jeg følte at ett av dekkene hadde litt lite trykk på starten, men tenkte at det bare var en innbilning, sa en skuffet Absalon.

Den franske forhåndsfavoritten tapte 54 sekunder til teten på å skifte ut hjulet. Han mistet etter hvert motivasjonen da han innså at sjansen for medalje var forspilt.

Det åpnet for en gullkamp uten franskmannen. Den kampen ble til slutt vunnet av tsjekkiske Jaroslav Kulhavý (27).

Kulhavy satte inn et voldsomt rykk opp den siste bakken på den avsluttende runden. Tsjekkeren dannet en tettrio med Nino Schurter fra Sveits og Marco Aurelio Fontana fra Italia i flere runder, men bare Schulter fulgte med på taktomslaget. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.