Abu utvist da Vålerenga tok ett poeng mot Viking

UTVIST: Vålerengas Mohammed Abu (til høyre) ble utvist i møtet med Viking. Her i duell med Vikings målscorer Tommy Høiland i kampen som endte 1-1.

UTVIST: Vålerengas Mohammed Abu (til høyre) ble utvist i møtet med Viking. Her i duell med Vikings målscorer Tommy Høiland i kampen som endte 1-1. Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)

Midtbanespilleren fikk se det røde kortet etter hvilen, men Ronny Deilas mannskap tok likevel et sterkt bortepoeng i Stavanger.

06.05.19 21:05

VIKING - VÅLERENGA 1-1:

Ghaneseren var først for sent ute i en duell etter 57 minutter og fikk se det gule kortet, og kun to minutter senere skjedde det samme igjen.

Midtbanespilleren kastet seg inn i en takling på Zlatko Tripic, men var et tidel for sent ute og taklet Viking-kapteinen fremfor ballen.

Dermed hadde ikke dommer Tommy Skjerven noe valg, og viste ut Abu som måtte rusle i garderoben på stillingen 0-0.

- Det er litt hodemist det av Abu. Rett etter det første gule som var en mer uheldig kakk bak på foten i en løpeduell hvor han var på etterskudd. Her bør han selvfølgelig være meget forsiktig med å sette inn en sånn takling når han allerede har det gule, sa Max-kommentator Asbjørn Myhre etter Abus takling.

Gjestene fra Oslo skulle imidlertid slå tilbake, og Chidera Ejuke satte inn lederscoringen etter 69 minutter da Vålerenga var en spiller færre på banen.

Viking slo imidlertid tilbake kun to minutter senere da måltyven Tommy Høiland utlignet fra kort hold etter et hjørnespark, men vertene maktet ikke å sette inn vinnermålet tross et stort trykk i sluttminuttene.

- Jeg føler vi gjør en okay kamp. Vi tar over når de før det røde kortet og kjører på, og hadde mange store sjanser i den første omgangen også, så jeg føler egentlig det er en kamp vi bør vinne. Samtidig har vi vært heldige med marginene tidligere i sesongen, så vi får ta med oss de poengene vi får, de kan bli viktige utover i sesongen, sier Høiland til Max etter kampslutt.

RØDT: Her setter Mohammed Abu inn taklingen som gjør at han blir utvist mot Viking. Foto: Skjermdump/Eurosport Player

Underholdende før pause

Den første omgangen i Stavanger ble av det underholdende slaget til tross for at den endte uten scoringer.

Etter 12 minutter fikk Ylldren Ibrahimaj kampens første store mulighet da han prøvde seg på volley, men Vålerenga-keeper Adam Larsen Kwarasey var med på notene og reddet med føttene.

Det skjedde mye foran de to målene innledningsvis i oppgjøret, og etter 28 minutter var det gjestene som fikk en stor mulighet. Et hjørnespark fra Herolind Shala endte til slutt hos Johan Lædre Bjørdal, og veteranen fant stopperkollega Jonathan Tollås Nation med hodet.

VIF-stopperen la ballen ned til spiss Matthias Vilhjalmsson, men hans avslutning passerte flere spillere før den snek seg like utenfor målet til Iven Austbø.

Ibrhaimaj var frisk for vertene før hvilen, og etter 32 minutter fant han Zymer Bytyqi. Han slo inn foran mål og fant pannebrasken til Tommy Høiland, men headingen til spissveteranen ble mesterlig reddet av Larsen Kwarasey.

Returen falt imidlertid til kaptein Tripic ved bakre stolpe, men kantspillerens forsøk på å slå ballen inn igjen foran mål fant ingen medspillere.

Også Kristian Thorstvedt fikk muligheten til å gi hjemmelaget ledelsen før pause, men ungguttens avslutning gikk utenfor og sørget for at lagene gikk i garderoben til 0-0.

Stor Finne-mulighet

Også starten på den andre omgangen var av det underholdende slaget, og Bård Finne burde gitt Oslo-laget en drømmestart på omgangen da han upresset fikk ballen på rundt 13 meter.

Spissens avslutning gikk mot mål, men Austbø fikk slengt opp en arm og reddet forsøket til den tidligere Brann-spilleren.

Ikke lenge etter kom det røde kortet til Abu da han var for sent ute i en duell med Tripic, men VIF-trener Ronny Deila fikk betalt da han satte inn Deyver Vega etter utvisningen.

Costaricaneren snurret rundt med Adrian Pereira ute til høyre etter 69 minutter, og fant Ejuke på første stolpe. Nigerianeren smalt til med høyrefoten, og ballen forsvant inn i det nærmeste hjørnet til Austbø.

Gjestene var imidlertid kun i ledelsen i et par minutter da Høiland dukket opp etter en corner. Spissen satte inn Vikings utligningsmål og vertene jaktet et vinnermål i sluttminuttene, men Vålerenga holdt unna og sikret ett poeng.

Resultatet betyr at Vålerenga har 11 poeng på fjerdeplass, mens Viking ligger på plassen bak med ett poeng færre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.