*Nettavisen* Sport.

Adebayor kostet Spurs seieren

Foto: Afp/Scanpix

Fikk bare med seg ett poeng og henger etter i tittelkampen.

14.01.12 22:13

TOTTENHAM - WOLVERHAMPTON 1-1:

Lenge dreide det seg kun om Manchester City i sesongens Premier League.

Manchester United kom imidlertid sterkt tilbake utover høsten, og de fleste har spådd at det vil dreie seg om de to byrivalene når avgjørelsen skal fattes i mai.

Men Tottenham har ligget i sivet. Tatt poeng jevnt og trutt. Kun tapt én gang på de 19 siste kampene.

Plutselig lå de likt med United, og ble regnet som en tittelutfordrer.

Lørdag hadde Spurs muligheten til å utlignet Citys poengledelse. Men mot innbitte Wolverhampton-spillere, som spilte med hjertet godt plassert utenpå drakta, klarte Tottenham bare å spille seg til ett poeng.

- Vi har ikke råd til å glippe. Vi er i en god posisjon nå, men ett eller to tap kan bli skjebnesvangert, sier Redknapp til Sky Sports.

Adebayor-tabbe
Gjestene gikk overraskende opp i ledelsen på White Hart Lane, men på overtid i den første omgangen kunne Spurs utligne Wolves-ledelsen.

Benoit Assou-Ekotto la inn til Gareth Bale, som sendte ballen mot det lengste hjørnet og på god vei inn i nettmaskene. Emmanuel Adebayor turte imidlertid ikke å stole på utfallet, og fra en tvilsom offsideposisjon stupte spissen fram og banket ballen inn i målet. Togoleseren ble avblåst for offside (feilaktig, riktig nok), og Tottenham fikk med det ikke utligningen de trengte.

Kampen endte til slutt 1-1, etter at Luka Modric puttet en viktig scoring, men med kun ett poeng rykket de to Manchester-gigantene fra Tottenham.

City står for tur
Spurs står nå med 46 poeng - to bak City og United og én kamp mindre spilt enn de lyseblå. Den neste kampen kan imidlertid gjøre store endringer. Da er det nemlig City som står på den andre halvdelen.

Med ett poeng holder Wolverhampton hodet så vidt over streken, ett poeng foran Blackburn og QPR.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.