Gå til sidens hovedinnhold

Adebayor på krigsstien

- Arsenal har en hel del supportere som ikke er virkelige supportere.

FØLG PREMIER LEAGUE LIVE FRA KLOKKEN 16!

Lørdag ettermiddag tar Manchester City imot Arsenal på City of Manchester Stadium - i en kamp som antakeligvis blir svært spesiell for Emmanuel Adebayor sin del.

For spissen spilte for Arsenal i tre og en halv sesong, før han ble kjeppjaget av fansen denne sommeren, og forlot klubben til fordel for Manchester City.

Der har togoleseren åpnet sesongen strålende med tre mål på tre kamper. Men Adebayor har lagt følelsene for ekssupporterne bak seg riktig ennå.

- Ikke virkelige supportere
- Arsenal har en hel del med supportere som ikke er virkelige supportere, sier 25-åringen ifølge The Times før lørdagens oppgjør.

- Det som er fint, er at City-supporterne virkelig elsker deg.

Og når scoringsmaskinen først er i gang, hamrer han virkelig løs på Arsenal-fansen.

- Arsenal har supportere fra Amerika og Jamaica. I dag er de Arsenal-supportere, i morgen vil de være Liverpool-supportere, og dagen etter det blir de Manchester United-supportere, mener han, og tilføyer med tydelig referanse til sin egen historie i klubben:

- Dersom du buer ut din egen spiller helg etter helg, så beklager jeg virkelig - da er du ikke en supporter.

Ville bli i Arsenal
På tross av behandlingen av Gunners-publikummet, hevder Adebayor nå at han aldri ønsket å forlate hovedstaden. I stedet mener han at han ble presset ut av styret i klubben.

- Arsenal tvang meg ut. Jeg sa til Arsène (Wenger, manager i Arsenal): «Uansett hva du gjør vil jeg ikke forlate klubben.» Men han fortalte meg at jeg måtte dra, på grunn av den økonomiske situasjonen. Det gjør det hele ekstra smertefullt. Jeg dro ikke for å få mer penger. Å ha det gøy med fotballen er viktigere for meg enn penger, sier Adebayor.

Togoleserens nye manager, Mark Hughes, tror at Arsenal-fansens behandling av Adebayor fyrer opp spilleren før møtet i Manchester på lørdag.

- Jeg tror ikke han er bitter, mener City-manageren, og utdyper:

- Men jeg tror han er oppbrakt, det er helt tydelig noe som har påvirket ham svært dypt.

Skadetrøbbel
Foran oppgjøret på City of Manchester Stadium er både Roque Santa Cruz, Carlos Tévez og Robinho tvilsomme med skader, noe som betyr at Adebayor nærmest garantert vil stille fra start for blåtrøyene.

Og manager Mark Hughes er ikke i tvil om at den tidligere Arsenal-spissen er et sylskarpt angrepsvåpen.

- Jeg har fulgt med på mange toppspillere med store ferdigheter, men jeg får ikke øye på mange som har de kvalitetene som Ade har, sier han.

- Han har en egen evne til å løse opp forsvaret uansett hva motstanderne prøver på.

Også i Arsenal-leiren er det skadetrøbbel før møtet med Manchester City.

Andrej Arsjavin er nemlig ute i et par uker, ettersom russeren sliter med en lyskestrekk som ble forverret da landslagssjef Guus Hiddink valgte å bruke en småskadet Arsjavin i landskampen mot Wales på onsdag.

I tillegg er sesongen over for midtstopperen Johan Djourou, som måtte gjennom en stor operasjon i kneet.

Arsenal vant sine to første kamper på imponerende vis, før det ble 2-1-tap for Manchester United i forrige serierunde.

Manchester City på sin side har ni poeng på sine tre kamper, og viser at laget for alvor har tenkt å melde seg på i kampen om seriegullet dersom Arsenal blir beseiret på lørdag.

Følg åtte Premier League-kamper LIVE fra klokken 16.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken