*Nettavisen* Sport.

Adieu Almqvist og eliteserien

BRYNE STADION (TV2 Nettavisen): Det ble en trist dag på Bryne. Tapet mot RBK betydde farvel til både eliteserien og trener Reine Almqvist.

Les kampfakta og spillerbørs her.

BRYNE - ROSENBORG 2-4: Reine Almqvist annonserte sin avgang tidligere i uken, og han kunne nok fått et bedre farvel med Jæren enn dette.

- Ja, dette var forferdelig. Avskjeden med publikum var bra, men dette var like fullt en fæl måte å ta farvel med dem på, sier avtroppende trener Reine Almqvist til TV 2 Nettavisen.

Grusom start

Bryne fikk en grusom start på kampen da de lå under med tre mål etter 25 minutter. Jærbuene hevet seg og scoret to, men det var ikke nok.

- Etter den tamme innledningen så reiste vi oss. Det var en enorm innsats og tæl. Hadde vi hatt den i de mange bortekampene, kunne ting sett annerledes ut. Typisk nok så scorer Rosenborg når vi jager utligningsmålet. 3-3 hadde vært nok til å gi oss en ny sjanse, forklarer en skuffet Almqvist.

Fremtiden

Almqvist har aldri før rykket ned med et lag. Han får ikke sjansen til å trene Bryne opp igjen, men svensken er optimistisk angående Brynes framtid.

- Jeg har alltid hatt, og jeg har fortsatt god tro på klubben. Det har vært et turbulent år, men ting tyder på at Bryne får skikk på økonomien og organisasjonen. Hvis sponsorene fortsatt støtter klubben, kan dette gå godt, sier Reine Almqvist.

Gabriel Høyland har den siste perioden gått inn og vært med i apparatet rundt A-laget. Han støtter Almqvists uttalelser.

- Ja, vi skal opp igjen. Det er en jobb som må gjøres i fellesskap av alle gode krefter på Jæren. Men hvis næringslivet ikke blir med, blir jobben vanskelig, sier Gabriel Høyland til TV 2 Nettavisen.

Hvordan?

Hvordan kunne egentlig Bryne rykke ned etter den gode vårsesongen? Høyland mener det meste ligger mellom ørene.

- Kampen i dag summerer egentlig opp hele sesongen vår. Vi sliter og kommer under med tre mål, og da slår spillerne på en bryter. Dermed produserer vi sjanser, og det er sjelden man ser at Rosenborg er så på hælene. Når forvandligen kan være så total, må det ligge i hodet. Vi har ikke vært gode nok på den mentale delen, sier Høyland.

Storflor-show

Øyvind Storflor har virkelig prikket inn høstformen. Han herjet vilt på flanken og scoret to flotte mål. Det lover godt til onsdagens UEFA-cup-kamp.

- Det var greit å putte to mål i en vanskelig bortekamp, og vi fikk bra skikk på angrepsspillet vårt. Dette var en bra opptakt til kampen mot Røde Stjerne på onsdag, sier en fornøyd Øyvind Storflor til TV 2 Nettavisen.

Han var usikker før kampen p.g.a. en trøblete lysk, og den var ikke helt hundre nå heller.

- Jeg sliter litt med den, men jeg klarer å holde den i sjakk. Det er litt vanskelig å si hva som er galt, men jeg får håpe at det går bra til onsdag, avslutter kampens store spiller, Øyvind Storflor.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.