Adriano verst - igjen

Foto: Stringer (Reuters)

Ble kåret til verste spiller i Italia for tredje gang.

13.12.10 21:24

Den brasilianske spissen Adrianos Italia-opphold har vært av det nokså ujevne slaget.

Spissen fikk den noe tvilsomme æren av å bli kåret til årets verste spiller i Serie A i 2007, og fulgte opp med samme pris året etter - begge sesongene som Inter-spiller.

Etter et opphold i brasilianske Flamengo returnerte Adiano til Serie A og Roma i sommer, men har bare fått tre kamper for John Arne Riises klubb.

Dermed valgte Rai Radio 2s lyttere å gi den ikke spesielt attraktive prisen til 28-åringen for tredje gang på mandag, med overlegen margin foran Juventus-spilleren Amauri og landsmannen Ronaldinho.

Les også: Fotballstjerne vurderte selvmord

Adrianos møte med italiensk fotball kom med overgangen til Inter i 2001, men året senere ble spissen utlånt til Fiorentina.

Deretter inngikk Inter en avtale med Parma som førte til at sistnevnte klubb fikk eierskap over Adriano i to år, et opphold som må beskrives som en suksess for brasilianeren som scoret 26 mål på 44 kamper for Parma.

Tilbake til Inter var ikke suksessen like stor, spesielt ettersom Adriano slet med depresjon og alkoholproblemer etter farens død. I 2008 ble spissen sendt til São Paulo av Inter-president Massimo Moratti for å få spilleren på rett kjøl.

I 2009-10-sesongen spilte Adriano for Flamengo, der han scoret 34 mål på 47 kamper før han altså returnerte til Serie A og Roma.

Der har Adriano fått liten spilletid i konkurranse med Francesco Totti, Marco Borriello og Mirko Vucinic på topp, og det har derfor blitt spekulert i om spilleren forsvinner fra Riises klubb når overgangsvinduet åpner i januar.

«Golden Bin»-prisen, som Adriano altså har vunnet for tredje gang, er italienernes parodi på den mer attraktive Ballon d'Or-prisen (Gullballen).

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag