RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Advarer Branns nye juvel

Foto: Marit Hommedal (Scanpix)
Sist oppdatert:
Erik Huseklepp storspilte i debuten på hjemmebane - men advares mot presset i Bergen.

BRANN STADION (TV 2 Nettavisen) / BRANN - FREDRIKSTAD - 4-0: Etter kun 20 sekunder gikk drømmen i oppfyllelse for Erik Huseklepp. På bakerste stolpe dukket han opp og satte inn 1-0-ledelse for Brann. Hjemmepublikumet eksploderte i ellevill jubelrus. Drømmedebuten var et faktum.

Banens beste
Huseklepp - sønn av den tidligere Brann-spilleren Ingvald Huseklepp - fortsatte storspillet og kunne med litt bedre avslutningsegenskaper scoret både to og tre ganger for rødtrøyene fra Bergen.

En jury på Brann Stadion kåret også unggutten til banens beste spiller. Da han ble byttet ut drøye sju minutter før kampslutt ble han hyllet med stående applaus fra Branns entusiastiske hjemmefans.

- En drøm som gikk i oppfyllelse. At jeg skulle score etter kun 20 sekunder, hadde jeg ikke innbilt meg i min villeste fantasi, sier Erik Huseklepp til TV 2 Nettavisen like etter pangdebuten.

Og legger til:

- Dette var over all forventning. Men jeg tror likevel jeg får sove godt i natt.

Spilleren Huseklepp erstattet, er ingen hvem som helst i Bergen. Han startet i Raymond Kvisviks tidligere posisjon på venstrevingen, og var i perioder like suveren som «Super-Ray» på Brann Stadion.

- Presset er stort
Men etter kampen advarer Raymond Kvisvik Branns nye juvel. Den nybakte Fredrikstad-spilleren vet nemlig godt at veien mellom himmel og helvete er stor i Bergen.

- Veldig bra for Huseklepp at han fikk denne starten. Han fikk lov til å ha det gøy utpå der. Huseklepp har alt som skal til for å bli en god ving. Venstrefoten er ikke den beste, men han har et godt hode. Og med god spillerforståelse kommer du langt som ving, sier Kvisvik til TV 2 Nettavisen.

Før han likevel kommer med følgende advarsel til unggutten:

- Men presset er stort i Brann. Han kommer nok ikke til å spille like godt som han gjorde mot oss i hver kamp fremover. Så Brann må passe på ham, slik at han beholder beina på jorden.

Den tidligere landslagssjefen Nils Johan Semb er enig med Kvisvik.

- Erik Huseklepp smilte gjennom hele kampen. Han hadde det virkelig gøy utpå der. Fortsetter han med dette storspillet, kommer Brann til å få mye glede av ham i fremtiden, sier Canal Plus' fotballekspert til TV 2 Nettavisen.

- Men som Kvisvik sier, Brann må passe på at han ikke stiller opp for mye i fremtiden. Han må få utvikle seg sakte, men sikkert, påpeker Semb.

- Skal beskytte ham
Mons Ivar Mjelde lover at 20-åringen ikke skal stille opp på for mye etter superdebuten på hjemmebane.

- Han skal gjøre som jeg, det vil si å være tilgjengelig etter Brann-treninger og etter kamper. Og svare på de spørsmålene han får. Erik får ikke lov til å reise land og strand rundt for å stille opp for pressen, sier Mjelde til TV 2 Nettavisen.

Branns trener legger ikke skjul på at Huseklepp imponerte stort mot Fredrikstad.

- Han gjorde det jeg vet han kan. Holdt hodet kaldt, traff med pasningene og kom rundt på vingen. På mange måter ga han oss en ny dimensjon i angrepet, skryter Mjelde.

Huseklepp selv sier at han skal gjøre sitt ytterste for å holde beina trygt plantet på jorden etter praktkampen mot Fredrikstad.

- Jeg skal kun fokusere på å gjøre det best mulig på trening og kamper fremover. Oppstyret rundt skal jeg takle, sier han.

- Semb sier du smilte gjennom hele kampen mot FFK?

- Da har han sett riktig. Det var skikkelig gøy å spille utpå der i dag, svarer unggutten.

Ser mot Serie A og England
Den tidligere Fyllingen-spilleren røper at han ser mot England for å plukke opp nye ferdigheter han kan bruke på vingen.

- Jeg ser mye fotball, både fra Serie A og Premier League. Og prøver å se på hva vingene i de ligaene gjør, mener han.

- Og er Manchester Uniteds Cristiano Ronaldo forbildet når det gjelder driblinger?

- He, he. Jeg er nok en litt annen type enn ham. Men han er en sabla god spiller jeg prøver å plukke opp noen triks fra, ja, innrømmer Huseklepp.

- Flaut
I tillegg til Huseklepp, scoret Dylan MacAllister, Martin Andresen (på straffe) og Paul Scharner for Brann i 4-0-seieren over Fredrikstad. Raymond Kvisvik oppsummerer Fredrikstads innsats slik:

- Dette var rett og slett flaut - med store bokstaver. Ingenting fungerte idag. Vi fortjener slakt på spillerbørsen i avisene, fastslår Kvisvik.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere