Gå til sidens hovedinnhold

Advarer Manchester United mot å hente Harry Kane

Tidligere United-spiller er ikke overbevist om at klubben bør hente den engelske landslagsspissen til sommeren.

Etter at The Athletic og flere andre engelske medier tidligere i vår meldte at Harry Kane vil bort fra Tottenham dersom klubben ikke makter å kvalifisere seg til Champions League neste sesong, har den engelske landslagsspissen blitt koblet til flere toppklubber.

Manchester United ryktes å være på spissjakt til sommeren, og har da ikke overraskende vært blant klubbene som blir nevnt i forbindelse med en Kane-overgang.

- Cavani kan fortsette å levere

Tidligere United-spiller og nåværende Inter Miami-sjef Phil Neville er imidlertid usikker på om det er riktig av gamleklubben å hente 28-åringen på nåværende tidspunkt.

Les også: Søndagens Premier League-rykter

Han mener at United allerede har en på topp som de kan få god nytte av neste sesong, og at det derfor ikke er nødvendig å betale en enorm sum for Kane.

- Når man snakker om briljante spillere så var Cavani verdensklasse denne uka. For en spiller som har kommet gratis, er det alt du ønsker deg hos en spiss, sier Neville til Talksport.

Og fortsetter:

- Jeg veit om mange som snakker om Harry Kane, og jeg synes Harry Kane er verdensklasse, men jeg tenker at i Cavani har de en som definitivt kan levere varene i nye 12 måneder. Da trenger ikke klubben å betale den summen som kreves for en som Harry Kane.

Les også: Liverpool-legende forsvarer Solskjær og United etter kritikk

Det skal sies at Cavanis fremtid i United fortsatt ikke er 100 prosent bestemt, da hans kontrakt går ut til sommeren og han har blitt koblet til den argentinske storklubben Boca Juniors. Den siste uka har det imidlertid kommet rapporter fra engelske medier om at uruguayaneren sannsynligvis forlenger med de røde djevlene i ytterligere ett år.

- Blokkerer veien for Greenwood

Neville er tydelig på at en mulig Kane-overgang også vil hindre utviklingen til Mason Greenwood, som han mener har potensial til å bli klubbens toppspiss i sesongene som kommer.

- Hvis man vil hente inn en som Harry Kane blokkerer man også veien for en som Mason Greenwood, som jeg synes er en av de beste avslutterne i bransjen.

Les også: Pogbas agent legger press på Manchester United: - Får se om det er mulig

Etter en litt trå start på sesongen har Greenwood de siste ukene fått sving på sakene. På de fire siste ligakampene står han oppført med like mange mål.

- Til syvende og sist må United lage en vei for Mason Greenwood for at han faktisk skal bli en nier. Han kommer uten tvil til å bli den nieren - han er den beste avslutteren i den klubben, sier Neville.

- Kane har ikke sagt noe

Om Kane også er i Tottenham neste sesong er fortsatt uvisst, men deres midlertidig hovedtrener Ryan Mason tror ikke at det er Champions League-fotball som blir avgjørende for at Kane blir.

- Jeg tror ikke det. Harry Kane elsker denne fotballklubben. Det har blitt bevist de siste syv eller åtte årene. Han er en av de beste spissene i verden. Alle vet det, vi vet det og jeg håper at Harry vet det også, sa Mason på fredagens pressekonferanse i forbindelse med det kommende oppgjøret mot Sheffield United i Premier League.

At det spekuleres i Kanes fremtid tar han med knusende ro.

- Det vil alltid være spekulasjoner om verdens beste spillere. Den type snakk har vært der i flere år nå, forteller Tottenham-treneren.

Reklame

- Den beste barbecuesausen vi har smakt